Datum objave: 16. Ožujak 2023

SLAVLJE U CRNICI / Sjajnom igrom protiv Valjevčana vaterpolisti "Solarisa" izborili ostanak u Premier ligi

Diana Ferić
Diana Ferić

Vaterpolisti Solarisa izborili su ostanak u Premier regionalnoj ligi! U vjerojatno najvažnijoj utakmici sezone, pred svojim bučnim navijačima u Crnici, svladali su Valis iz Valjeva 12:8, čime su nadoknadili minus tri (10:13) iz prve utakmice u Srbiji.

Već početkom druge četvrtine Sunčani su imali plus tri (4:1) nakon pogotka Karla Krekovića, a da su bili precizniji kod nekih zicera mogli su imati i veću prednost.

Slično kao i u prvoj utakmici, Valjevo se budi i poravnava na (4:4), piše Šibenski.hr.

Međutim, momčad trenera Denisa Seferovića odigrala je sjajnu treću četvrtinu i serijom (4:0) stigla do toliko željenih četiri razlike (8:4).

Činilo se da su gosti u konopcima, kada je Erak u 25. minuti povisio na (9:4). Ipak, Valjevo se vraća u igru i to s nekoliko golova Radanavića s ‘nezgodne‘ strane, što se ne bi baš trebalo događati u ovako važnim utakmicama.

No, u konačnici Sunčani su slavili, a ključni gol za (12:8) zabio je Toni Šparada. Briljantan je bio i njegov brat Marin na vratima s 13 obrana.

Sada se Solaris okreće obvezama u Prvenstvu Hrvatske. U srijedu 22. ožujka čeka ih prva četvrtfinalna utakmica doigravanja s riječkim Primorjem u Crnici. Uzvrat na Kantridi je tjedan dana kasnije.

Solaris: Marin Šparada, Paolo Jakovčević, Vice Erak 1, Luka Rak, Petar Čondić Kadmenović 1, Domagoj Butić 2, Karlo Kreković 1, Toni Radan, Jerko Penava 2, Borna Sirovec 1, Noa Burburan 3, Toni Šparada 1, Lucian Štrkalj, Šimun Brajković

Valis: Miloš Popadić, Andreja Šofranac 1, Milutin Pošmuga, Nikola Bursać, Stefan Arsenović 1, Dimitrije Obradović, Aleksandar Radanović 4, Srđan Baucalo 1, Bogdan Gavrilović, Aleksandar Kovačević, Nikola Nikolov 1, Matija Gavrilović, Radoslav Virijević, Strahinja Milinković.

 FOTO: Bacebook, Milan Balaban

Iz kategorije: Sport