Datum objave: 05. Lipanj 2023

POBJEDNICI / Studentski košarkaški klub Šibenik u Zagrebu osvojio FERbasket ligu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Slavili su šibenski studenti 61-48 protiv PMF Tropica, trostrukih osvajača lige, i tako po prvi put u pet godina postojanja osvojili titulu, nakon što su dosad čak tri puta ispadali u polufinalima natjecanja.

Četvrtfinale i polufinale prošli su nakon početnih zaostataka od 1-0 u seriji, a finale se igralo samo na jednu utakmicu. Na drugoj strani bili su MVP lige Marko Nemec, i bivši abaligaš Dario Livajić, ali "narančasti" su od prve minute ušli izrazito intenzivnom obranom.Utakmica je, baš kako bi se od finala i očekivalo, bila prava klackalica, a Šibenik je tek pred kraj prvog poluvremena uspio otići na +5, vođen tricama Josipa Marina i Ivana Baljkasa. 

U trećoj četvrtini šut Šibenčana je stao, a MVP lige u par je navrata zabio iznimno teške šuteve i vratio protivnike u potpuni egal. Ipak, tad Šibenčani uspijevaju izvrsnom obranom doći do par kontranapada, i zahvaljujući tomu zadržavaju se u vodstvu, a u zadnju četvrtinu ulaze s tri poena prednosti.Ta četvrtina donijela je pravu rapsodiju! Otvorilo se s par briljantnih kontranapada, a svaki put kad bi Tropicsi zabili tricu, šibenski studenti vraćali su istom, ako ne i jačom mjerom. Sijevalo je na sve strane, trice su zabijali Pulić, Baljkas, Marin, Pancirov, a Skorić, Šolić i Lučev fantastičnim su koševima iz reketa držali konce čak i kad bi šut zakazao. 

Najbolji strijelac Šibenčana bio je Josip Marin sa 17 poena (šest skokova), pratio ga je Luka Skorić s 15 poena (pet skokova, šest asistencija), a dvoznamenkast je bio i Lovre Pancirov s 11 poena (šest skokova). Josip Marin proglašen je i za MVP-ja finalne utakmice.

Utakmicu je pratila i izvrsna atmosfera te se na njoj pojavilo nekoliko desetaka navijača narančastih. 

 

SKK Šibenik: Marin 17, Skorić 15, Pancirov L. 11, Baljkas I. 9, Pulić 3, Šolić 4, Lučev 2, Kulušić, Baljkas A. 

Iz kategorije: Sport