Datum objave: 04. Srpanj 2023

VESLAČKO PRVENSTVO HRVATSKE / Veslački „Krke” s Prvenstva Hrvatske donijeli 9 medalja. Vito Jakoliš i Nikola Knežić potvrdili reprezentativni status i nastup na Svjetskom prvenstvu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veslački klub „Krka“ je na Veslačkom prvenstvu Hrvatske nastupio s čak 20 veslača i dvije veslačice koji su osvojili 9 medalja; 4 zlatne, dvije srebrene i tri brončane. Sjajni su bili Vito Jakoliš i Nikola Knežić u juniorskom dvojcu bez. Ostvarili su uvjerljivu pobjedu, osvojili zlato i potvrdili status reprezentativaca koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu i pred olimpijskoj regati u Parizu. Četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Jakov Slavica, Marko Martinović, Franko Dobra i Duje Garma, te dvojca na pariće u kojem su sjedili Franko i Marko, osvojili su zlatne medalje. Dvije posade dvojca na pariće u kategoriji starijih kadeta, Krka 1 Šime Grubišić i Nato Alfier  su u konkurenciji 23 dvojca na pariće u prednatjecanju, polufinalu i finalu osvojili prvo mjesto.
Srebrne medalje osvojili su u četverac sa u kategoriji mlađih juniora (Ivan Dželalija, Max Doodney, Duje Garma, Šime Slavica i korm. Grgo Ćaleta Car) i četverac bez u juniorskoj konkurenciji (Vito Jakoliš, Nikola Knežić, Bartol Medić i Jakov Slavica). I jednoj i drugoj posadi zlatna medalja je izmakla za samo jednu sekundu.
Brončane medalje osvojili su Tara Doodney u samcu, Bartol Medić u samcu za juniore i Grgo Ćaleta Car u samcu za mlađe B kadete.

Foto: Nives Crnogaća VK "Krka"

Iz kategorije: Sport