Datum objave: 19. Srpanj 2023

PLIVANJE / Šibenski plivač Josip Bepo Srzić na Prvenstvu Hrvatske osvojio dvije zlatne i dvije brončane medalje, a Teo Slavica tri srebrne.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Josip Bepo Srzić, plivač PK „Šibenik” u dva dana je u četiri utrke na Prvenstvu Hrvatske osvojio dvije zlatne i dvije brončane medalje. Zlatne medalje Bepo je osvojio na 200 mješovito i 100 prsno te brončane medalje na 50 slobodno i 200 prsno.
Na
Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore plivački klub „Šibenik” je nastupio s petoricom svojih najboljih plivača. U mlađe seniorskoj konkurenciji to je bio Toni Slavica, a umlađe juniorskoj konkurenciji Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić, Matej Vukičević i Mauro Gali.
Odlične rezultate postigao je i Toni Slavica koji je tri puta bio viceprvak Hrvatske. Srebrne medalje je osvojio na 200 mješovito, 400 mješovito i 100 prsno. U disciplini 4x100 slobodno ekipa „Šibenika” Josip Bepo Srzić, Mauro Galić, Šimun Srzić i Matej Vukičević zauzela je izvrsno treće mjesto.

Usporedo s nastupom na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu plivački PK „Šibenik” natjecali su se i u posljednjem kolu Otvorene ST lige za početnike i mlađe kadete. Za PK „Šibenik” plivali su Teo Macura, David Slavica, Vito Ofner, Borna Horvatović, Rafaela Bašić, Sara Gović, Dominik Šupe, Petar Načev, Petar Blažević, Ante Paladin, Vito Ljepava, Petra Pešić, Božo Dodig i Niko Erceg.
Zlatnu medalju osvojio je Ante Paladin u disciplini 100 prsno. Vito Ljepava je doplivao do srebrene medalje u disciplinama 50 leptir i 200 slobodno, a Božo Dodig je bio srebrni na 50 leđno. U disciplini 200 slobodno David Slavica je osvojio srebro, a Niko Erceg broncu kao i Teo Macura i Petar Načev.

Iz kategorije: Sport