Datum objave: 30. Srpanj 2023

SVJETSKO JUNIORSKO VESLAČKO PRVENSTVO / Teške bitke očekuju naše posade u kojima su i krkaši na Svjetskom prvenstvu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Prema objavi stanja prijava na 2023 World Rowing Under 19 Championships - World Rowing  na Svjetskom juniorskom veslačkom prvenstvu koje se od 2.. do 6. kolovoza 2023. održava u Francuskoj, u gradu Vaires-sur Marne, na olimpijskoj stazi Stade Nautique de Vaires-sur-Marnesamo 30-ak kilometara istočno od Pariza, svoje predstavnike imati 53 zemlje s 615 veslačica i veslača razvrstanih u ukupno 218 posada.,a u hrvatskim posadama su i krkaši. Najviše prijavljenih posada je iz Italije (14), Njemačke (13) i SAD (12).

Hrvatski veslački savez na ovo planetarno natjecanje šalje tri posade. Dvojac na pariće čine momci HAVK „Mladost“ iz Zagreba Ivan Talaja i Nikola Kontrec koji će za sportske suparnike imati čak 25 posada. U četvercu bez kormilara veslat će kombinacija iz VK „ISTRA“ i VK „KRKA“: Adrian Mačina, Vito Jakoliš, Nikola Knežić i Fabio Peruško. Oni u konkurenciji imaju 13 posada među kojima i one iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, SAD-a... Treću i najmlađu našu posadu čine momci iz Dubrovnika (VK „Neptun“) i Šibenika u sastavu Vito Šutalo, Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica koji će se na olimpijskoj stazi ogledati s ukupno 17 suparničkih četveraca, a među ostalima i s posadama Kine, SAD, Novog Zelanda, Japana, Nizozemske…

Kao rezervni veslač na put ide i krkaš Bartol Medić koji će u skifu nastupiti u utrci rezervi, a po potrebi (bolest, povreda) Bartol je spreman “uskočiti“ u bilo koju gore navedenu CRO-posadu.

Zainteresirani sve potrebne informacije mogu naći na World Rowing - Home . Na ovoj web-stranici se mogu saznati svi detalji Prvenstva, a jednako tako i pratiti tijek svake utrke (live-tracker, audio-komentari). Tijekom subotnjih i nedjeljnih A i B finala navijači će imati mogućnost praćenja tijeka utrka putem najzanimljivijeg načina prijenosa – uživo putem kamera (live streaming). Naravno, svi detalji (izvještaji s utrka, rezultati, fotografije i još puno toga) bit će dnevno ažurirani i na raspolaganju na Instagramu, Twiteru i Facebooku!

Poželimo našima sreću, a da će dobro namučiti svakog tko ih misli pobijediti u to smo sigurni!

 

Iz kategorije: Sport