Datum objave: 09. Rujan 2023

NOGOMET / Šibenčanin Arijan Ademi vratio se iz Kine u Dinamo, nosit će "umirovljeni" dres br. 5

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Arijan Ademi vratio se u Dinamo u zadnjim satima ljetnog prijelaznog roka. Legendarni kapetan potpisao je na tri godine, a došao je nakon višednevnih i vrlo napornih pregovora s Kinezima koji su stalno mijenjali uvjete Dinamu, ali su na kraju ipak popustili, piše Index,hr.

Ademi se u momčad vraća samo šest mjeseci nakon što je otišao, a nosit će broj 5 koji je Dinamo umirovio do njegova završetka karijere, ali će ga sad vratiti u svlačionicu. Ademi neće moći igrati europske utakmice jer je rok za registraciju liste igrača za Konferencijsku ligu istekao u ponedjeljak, ali će ga Dinamo moći registrirati za eventualnu nokaut fazu.

Tako je Sergej Jakirović dobio bitno rješenje u veznoj liniji momčadi, a Dinamo veznjaka kojeg je tražio čitavo ljeto da bi ga pomalo neočekivano dobio u liku jednog od svojih najvećih igrača svih vremena.

Gužva u svlačionici

Ademijevim povratkom zagužvat će se među veznjacima. Osim Ademija, ovog ljeta stigao je i Tibor Halilović, a to sad gotovo sigurno znači da će Robert Ljubičić nastaviti igrati na poziciji lijevog beka. Dinamo nije uspio dovesti Brazilca Iaga iz Augsburga, a Jakirović očito nije zadovoljan Mihajličenkom kojeg je u Osijeku izvadio nakon samo pola sata, a Ukrajinac je na to burno reagirao na klupi.

Ljubičić bi trebao i dalje igrati lijevog beka, a u sustavu 4-2-3-1 Ademi bi trebao igrati u paru s Mišićem kao što je bio slučaj i prošle sezone. Odlaskom Ivanušeca Jakirović je na lijevo krilo preselio Martina Baturinu, a ispred dvojice veznjaka je gurnuo Marka Bulata što bi se moglo i nastaviti u utakmicama koje dolaze. No, sad ima i Halilovića koji je tu poziciju najčešće igrao u Heerenveenu.

 

Iz kategorije: Sport