Datum objave: 29. Prosinac 2023

KARATE KLUB „ŠIBENIK 1066.” / U 2023. karatašice i karataši „Šibenika 1066.” osvojili 221 medalja i sedam titula državnih prvaka.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Karate kluba „Šibenik 1066.” 2023. godina je sudjelovao na 24 turnira - 6 izbornih, jedan kontrolni za Europsko prvenstvo u Gruziji, dva državna prvenstva, dva Kupa Hrvatske i Balkanskom prvenstvu te na dvije Svjetske lige mladih više međunarodnih turnira i Dalmatinskoj karate liga. S ovih natjecanja „Šibenik 1066.” donio je 211 medalja od kojih 78 zlatnih, 7 titula državnih prvaka u kategorijama od cicibana do mlađih seniora. Prva osoba iza ove zlatnog naraštaja šibenskih karatašica i karataša je trener Ivan Zoričić, idejni začetnik i organizator međužupanijske Lige klubova, projekta koji je pridonio podizanju samostalnosti i samopouzdanja djece, razvijanje tehnika suočavanja sa strahom te prevenciju međuvršnjačkog nasilja i destruktivnih oblika ponašanja.
Veliko sportsko srce KK Šibenik 1066 pokazao je i izvan borilišta pa se spremno odaziva ili organizira akcije za najranjivije članove društva. Klub je tako imao svog predstavnika na Wings for life, sudjelovao je u humanitarnim akcijama, ali i sam organizirao pomoć potrebitima. Posebna vrijednost ove sportske zajednice je parakaratist koji svojim klupskim kolegama pruža najbolju lekciju o upornosti i želji koje nadilaze sve prepreke. I on je ove godine na listi najboljih u državi.

Iz kategorije: Sport