Datum objave: 22. Travanj 2024

Šibenik ima dvije juniorske prvakinje države u low kicku,Dalmatino se s prvenstva vratio s dva zlata, srebrom i broncom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nove juniorske prvakinje Hrvatske u low kicku su su Laura Lokas (do 60 kg) i Tonka Desanić (do 52 kg) iz šibenskog kluba iz Dalmatino. Te su titule izborile na prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore koje je održano u Osijeku, a nastupilo je više od 137 natjecatelja iz 34 kluba iz cijele države.

Tonka Desanić je čak polufinalnu i finalnu borbu okončala nokautima. Laura Lokas je velikom bodovnom razlikom slavila u polufinalnoj borbi, a u finalnoj pobijedila aktualnu juniorsku prvakinju Europe, borkinju iz Zagreba.

Obje borkinje Dalmatina će biti uvrštene u reprezentaciju Hrvatske za nastup na svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Snježana Prgomet, standardna članica seniorske reprezentacije, u svojoj kategoriji (do 48 kg) nije imala konkurenciju, pa se borila u težoj kategoriji u kojoj je u polufinalnoj borbi slavila, a u finalnoj izgubila od znatno više protivnice.

Juniori, Franko Peran (do 60 kg) i Bartul Dasović (do 71 kg), pokazali su borbenost, ali nisu uspjeli do finala. Franko je osvojio brončanu medalju, a Bartul je uz jednu pobjedu i jedan poraz ostao bez medalje.

Kickboxing klub Dalmatino ove godine ima čak 4 reprezentativca Hrvatske, kadeta (August Lambaša), dvije juniorke (Tonka Desanić i Laura Lokas) i seniorku (Snježana Prgomet).

Natjecateljima su u kutu bili treneri Damir Lambaša i Nives Radić. Voditelj ekipe je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.

Iz kategorije: Sport