Datum objave: 15. Lipanj 2011

Nagrađeni rogoznički balotaši

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Završen je općinski turnir u balotama Rogoznica 2011.Iako nismo bili u mogućnosti izravno pratiti događaj, direktor marketinga i glasnogovornik rogozničke Marine Frapa Leo Pavela poslao je detaljno priopćenje sa slikama koje prenosimo u nastavku.
Ljubitelji balota došli su na svoje. Punih četrnaest dana trajalo je nadmetanje najboljih balotara Rogozničke općine. Njih tridesetak se nadmetalo za titulu najboljih za 2011 i nagradu od 5 500 kuna.
Veliko finale održano 14. lipnja u Marini Frapa bilo je napeto do samoga kraja. Nije se znalo hoće li pobjedu odnijeti ekipa Dani ili ekipa Lozica, a neizvjesnost je trajala puna 2 sata. Naposljetku je s 2:0 pobijedila ekipa Dani i odnijela nagradu od 750 eura. Lozica je osvojila drugo mjesto i 500 eura dok su treći bili ekipa Špiro koji su nagrađeni sa 300 eura.
Organizatori skupa Toni Perić i Ivan Čengija te supruga pokojnog Anđela, gospođa Ankica Lizatović,  podijelili su medalje najboljima, te su sudionike  natjecanja pozvali na domaću pečenu janjetinu i feštu do kasnih sati što je s osobitim zadovoljstvom organizirala Marina Frapa. Turnir je trajao dva tjedna i na njemu su snage odmjerili tridesetak ponajboljih boćara općine Rogoznica.
Marina Frapa se već počela pripremati za veliki internacionalni turnir u balotama pod nazivom Anđelo turnir koji će se održati 17. kolovoza 2011 u čast pokojnom Anđelu Lizatoviću.

 

Iz kategorije: Sport