Datum objave: 08. Srpanj 2011

Primanje za veslače- ukupne pobjednike Kupa Dalmacije

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Veslači kluba Krka ukupni su pobjednici Kupa Dalmacije 2011. koju su među 11 dalmatinskih klubova osvojili 3. put zaredom. Kup se sastoji od šest regata, a utrke se voze cijelu sezonu. Slijedi Svjetsko prvenstvo u Amsterdamu na kojem sudjeluje šibenski dvojac bez kormilara mlađi seniori Ivica Ban i Leonard Šare. Oni su inače i prvi put od 1983. godine za VK Krku osvojili titulu državnih prvaka u dvojcu s kormilarom- 13-godišnjim Nikom Slavicom. Ni tu ovogodišnjim uspjesima nije kraj- senior Niko Bujas ušao je u A veslačku reprezentaciju s kojom se trenutno na Peruči priprema za lov na olimpijske norme, što je potpuno izgledno, kažu njegovi dosadašnji treneri.
Svim ovosezonskim uspjesima veslači su zaslužili svečani prijem kod gradonačelnika
Ante Županovića i njegovog zamjenika Petra Baranovića koji su im danas u Gradskoj vijećnici čestitali na uspjesima i iz proračunskih rezervi za sport namaknuli 10 tisuća kuna za Svjetsko prvenstvo u Amsterdamu.
„Veslački klub Krka jedan je od najsolidnijih sportskih kolektiva u gradu, iz tog kluba su iznikli mnogi uspješni sportaši i aktualni veslački reprezentativci. Napravili ste dobar životni izbor. Nisu svi sposobni baviti se sportom u kojem se, kad završite utrku, sjećate samo malih fragmenata, jer je sve ostalo prebrzo prošlo pokraj vas“, poručio je veslačima dogradonačelnik Baranović i sam bivši veslač Krke.
I gradonačelnik Županović ima veze sa sportom ali s onim malo ružnijim dijelom- ozljedama „Kao liječnik olimpijskog tima nadam se da ću u Londonu skrbiti i o nekom od šibenskih veslača. Poznato mi je koliko je veslanje popularan sport, možda više u nekim drugim zemljama nego kod nas, ali koliko sam informiran o Olimpijskim igrama u Londonu, karte za veslanje su potpuno rasprodane“, rekao je.

Dražen Crnogaća, predsjednik Veslačkog kluba Krka podsjetio je kako je riječ o najstarijem šibenskom sportskom kolektivu koji je jedan od brandova Šibenika. „Iznimno sam ponosan na naše članove, kako one najmlađe tako i na naše starije plivače koji nižu uspjehe i postižu rezultate svjetskog ranga. Svi nam zavide, ove godine smo osvojili sve što se moglo, bolju sezonu nismo mogli zamisliti.“
Glavni trener Milan Radečić podsjetio je da su veslači osim odličnih sportaša i najbolji učenici u svojim školama: „Kombiniraju sportske sa uspjesima u školi što ih čini najboljima.“
Ban i Šare ne očekuju puno od Svjetskog prvenstva s obzirom da se radi o svjetskoj veslačkoj eliti, ali obećaju da će dati sve od sebe i ponosno braniti boje Šibenika i Veslačkog kluba Krka.

Iz kategorije: Sport