Datum objave: 01. Rujan 2011

KK Jolly Jadranska banka: Cilj je Liga za prvaka

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Košarkaški klub Jolly Jadranska banka u prvoligašku sezonu ulazi sa sedam novih igrača.
Teo Petani, Denis Vrsaljko i Stipe Režić potpisali su i prije početka priprema, a priključili su im se i Neven Žeravica, Luka Katura i Marko Petrović, koji s novim prvoligašem treniraju od prvog dana, javlja sportnet.  Sin Ace Petrovića, Marko se nakon školovanja u Americi odlučio vratiti u Hrvatsku, a vjernost Jolly Jadranskoj banci Šibenik potpisao je na tri godine.Posljednji koji je stavio potpis na jednogodišnju vjernost je Amerikanac Ronald Ross. A o Rossu trener Anđelko Matov kaže: “Među tih sedam igrača je i jedan stranac, Amerikanac Ronald Ross za kojeg imamo informacije da se radi o dosta kvalitetnom igraču koji ima iskustvo igranja u europskim kupovima, te igranje u njemačkoj i izraelskoj Prvoj ligi. Dolazi sa izuzetno kvalitetnog sveučilišta iz Amerika, tako da vjerujem da smo dobili jedno kvalitetno pojačanje koje, naravno, moramo vidjeti kroz sljedeće treninge i utakmice. Ali ja sam uvjeren, s obzirom na sve informacije koje sam dobio i od kolega iz Hrvatske, ali i izvana, kao i od njegovog menadžera, da se radi o kvalitetnom igraču koji bi ovoj momčadi trebao pomoći na poziciji jedan, ali zadovoljava kriterije igranja i na poziciji jedan i dva.“
S ovom pojačanom momčadi Jolly kreće u bitku za prvoligaške bodove. I prije nego je prvenstvo i službeno započelo Šibenčani su jasno i glasno kazali s kakvim ambicijama ulaze u sezonu – cilj je Liga za prvaka.

„Iako je do početka prvenstva ostalo oš gotovo četrdeset dana košarkaši su spremni za početak sezone“, kazao je trener Matov. Prvi pravi ispit na rasporedu je 3. i 4. rujna na velikom turniru u Širokom brijegu, gdje će uz domaću momčad Širokog nastupiti još dva NLB ligaša Cibona i Cedevita, te Jolly Jadranska banka Šibenik. Umjesto Davora Vidačka, koji je promoviran u šefa omladinskog pogona, novi kapetan momčadi je Ivo Josipović.

„Sigurno da cilj, kao i svim ostalim momčadima u ligi, je biti među prvih pet i izbjeći borbu za ostanak, odnosno doći u Ligu za prvaka i samim time u svoje mjesto dovesti tri NLB ligaša - Cedevitu, Cibonu i Zagreb. Tako je i nama to cilj, da budemo među prvih pet momčadi. Ja se nadam da ćemo u tome i uspjeti, ali to je mukotrpan i dugotrajan put. Neće biti niti malo lako, ne mislimo da ćemo se prošetati, da su ostale momčadi lošije, kako smo mi favorizirani i kako možemo bez ikakvih problema doći među tih pet momčadi. Ali sigurno da ćemo uložiti maksimum truda, zalaganja i želje da dođemo među tih prvih pet momčadi i da budemo u Ligi za prvaka“, zaključio je Matov. (sportnet)

Iz kategorije: Sport