Datum objave: 04. Rujan 2011

U Šibeniku odigrana prva ragbi utakmica nakon 15 godina

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Momčad Ragbi kluba Šibenik uz pomoć igrača Ragbi kluba Atletico iz sv. Filip Jakova odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Ragbi kluba Zadar. Bio je to prvi ragbi susret u Šibeniku nakon više od 15 godina, otkad se sredinom 90-ih ugasio prvi Ragbi klub Šibenik. Danas su odigrane  tri utakmice u trajanju od po 20 minuta.
Prva, ona između ragbijaša Šibenika i Zadra završila je izjednačeno, rezultatom 5:5, što domaćini nisu očekivali s obzirom na iskustvo Zadrana koji treniraju od 2007.
„Pogodak smo primili već u prvoj minuti, potpuno nespretno jer smo se na terenu malo pogubili. No ubrzo smo se sabrali i izjednačili. S obzirom da igramo tek tri mjeseca, a Zadrani četiri godine, mislili smo da će rezultatska razlika biti veća, no pokazali smo da možemo parirati jakim ekipama“, kazao je nakon susreta predsjednik kluba Frane Koštan.
Drugu dvadesetominutnu utakmicu domaćini su odmarali, a snage su odmjerili susjedi Atletico Filip Jakov i Zadar. Ta utakmica je završila bez pogodaka, dok je za kraj protiv iskusnih Zadrana zaigrala miješana ekipa sastavljena od igrača Šibenika i Atletica. U tom sastavu domaćini su primili 15 pogodaka, a nisu postigli ni jedan pa je ukupni rezultat u tri utakmice bio 15:5 u korist gostiju.
Šibenčani su iznimno zadovoljni odigranim, a kao što i priliči prijateljskim revijalnim susretima, rezultat nije važan, bitno je bilo sakupiti što veći broj utakmica u nogama, kako bi se mlada ekipa afirmirala i stekla iskustvo potrebno za daljnje nastupe.
Znatiželjnih gledatelja u Mandalini se danas okupilo 50-tak, a tek nekolicina je bila upoznata s pravilima ragbija pa su pomalo zbunjeno pratili akcije, „skupove“ i „skramove“ tek nagađajući o čemu se radi. Momci iz novoosnovanog ragbi kluba Šibenik zato obećavaju da će ovakvih susreta biti više, kako bi se Šibenčani bolje upoznali s ovom, kako je u svijetu zovu, „huliganskom igrom kojom se bave gospoda“.
 

Iz kategorije: Sport