Datum objave: 17. Rujan 2011

Remi Zagreba i Šibenika u Kranjčevićevoj

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Prva dva susreta osmoga kola 1. HNL-a završena su bez pobjednika. U Zagrebu istoimeni domaćin i Šibenik odigrali su 1:1, kao i Slaven Belupo i Lučko u Koprivnici.

Gosti u Kranjčevićevoj poveli su pogotkom Malčića u 10. minuti iz jednog kontranapada. Asistent je bio Jakoliš. No strijelac Šibenika skrivio je 10 minuta kasnije kazneni udarac, koji je realizirao Šovšić za izjednačenje.

Nakon što su dali gol, domaćini su bili bolji i imali su još prilika, posebno su dobre bile ona Celišćakova iz 31. minute, koju je spasio vratar Blažević, te slab šut Medića u 39. minuti, koji je također ukrotio šibenski čuvar mreže, javlja HRT.

I u nastavku su pjesnici bili konkretniji, a prilike su imali Štiglec i Jurendić, Šibenik se uglavnom fokusirao na kontranapade, no stvorio je samo jednu opasnu šansu, onu Husmanijevu.

Gosti su bolje krenuli i u Koprivnici, gdje je Lučko povelo preko Raka, kojemu je malo pomogla i vratnica, već u trećoj minuti. U 29. minuti vratnica je na drugoj strani odmogla Leonu Benku, a ni druge prilike koje su stvorili igrači Slaven Belupa nisu znali iskoristiti.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak pritiska Koprivničana, pa je u 63. minuti Benko još jednom zatresao okvir gola, da bi mu se sedam minuta kasnije trud isplatio te je izjednačio rezultat. Slaven je krenuo po pobjedu, ali Lučko je ipak zadržalo drugi bod.
Foto: Admir Buljubašić / CROPIX
 

Iz kategorije: Sport