Datum objave: 01. Listopad 2011

Šibenik namučio Dinamo ali je ipak izgubio s 2 : 1

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik  je izgubio od Dinama na Maksimiru s 2 : 1 u večerašnjoj utakmici 10. kola MaxTv lige. Prema pisanju Sportnet -a Dinamo nije pružio baš uvjerljivu igru, a  Šibenčani su pružili dostojan otpor  te konstatiraju da je žilavi Šibenik namučio modre.
Krunoslav Jurčić osvježio je momčad u drugom poluvremenu Mariom Šitumom i Modri su opet pritisnuli Šibenčane pa je mladi Dinamov veznjak pronašao pukotinu u gostujućoj obrani i lijepo proigrao Beqiraja. Napadaču je ostalo bila rutina kad se našao sam ispred Blažeavića u kaznenom prostoru. Poslije primljenog drugog gola Šibenčani su krenuli čvršće. U 59. minuti  Zvonimir Blaić probio se na lijevoj strani, izvukao Kelavu te ubacio u sredinu, a Antoniju Jakolišu preostao je laki zadatak ubaciti loptu u praznu mrežu. Šibenčani se potom otvaraju i imaju još nekoliko šansi te su bili bolji od Dinama koji se uspavao.  Modri su imali  inicijativu što se posjeda lopte tiče, ali Šibenik je u drugom dijelu bio mnogo ravnopravniji protivnik.

 Prvo poluvrijeme utakmice Dinamo - Šibeniku u Maksimiru završilo je rezultatom 1 : O za domaćine.  Šibenik je dobio gol vrlo rano u 3. minuti. Ibanez je lijepo prošao po lijevoj strani, a nakon pogođene grede odbijanac je loptu u mrežu glavom pospremio Sammir. Šibenčani su potom teško dolazili do lopte. Nije bilo većih uzbuđenja. Šibenčani su pokušali zaprijetiti u 11. minuti ali je Jelić uhvaćen u kaznenom prostoru. U 15 minuti Jakoliš je zaradio žuti karton. Ibanez je u nekoliko navrata zaprijetio gostima ali to nije dobro iskorišteno. U 20. minuti iz slobodnog udarca s tridesetak metara igrač Šibenika je silovito pucao i uzdrmao gredu  i opet ništa. U redovima Dinama došlo je i do izmjene. Izašao je Sammir, a  ušao Pedro Morales. Jakoliš je u 36. minuti oštro ubacio  ali nije bilo nikog od Šibenčana da reagira na tu loptu. U 38. minuti redale su se  prijetnje na obje strane. Georgievski je napravio nered u kaznenom prostoru Šibenčana ali je  njegov udarac  blokiran, a u akciji koja je uslijedila Morales je okušao udarac i poslao loptu pored gola.

Zbog utakmica reprezentacije za kvalifikacije prevenstvo s enastavlja za 15 dana  kada Šibenik igra kući protiv Cibalije.

Foto: Sportnet

 

Iz kategorije: Sport