Datum objave: 02. Listopad 2011

Turnir u Trilju: Jolly JB osvojio treće mjesto

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Košarkaši Jolly Jadranska banka osvojili su treće mjesto na turniru u trilju koji je organizirao drugoligaš Cetina u povodu 20. obljetnice svog osnutka. Šibenčani su pobijedili domaćine rezultatom 101 : 70, a najbolji su u redovima ŠĐibenčana bili Josipović s 19 i Gabrić  s 18 koševa. Pobjednici turnira su košarkaši Širokog koji su  u finalnoj utakmici nadigrali Alkar rezultatom 70 : 69.

 

objavljeno 2. listopada

U povodu obilježavanja 20. godišnjice osnutka kluba, odnosno blagdana Svetog Mihovila, drugoligaš Cetina iz Trilja organizirao je turnir na kojem uz njih nastupaju prvoligaši Alkar i Jolly JB Šibenik te Široki. Prvog dana turnira, na otvaranju, u uzbudljivoj utakmici Alkar je pobijedio novog prvoligaša s Baldekina rezultatom 82:71, piše hrsport.

Na otvaranju susreta bolje su se snašli Šibenčani. Poveli su s 8:2, a u sedmoj su minuti imali 12:6. Uslijedila je tada serija Alkara od 8:0, trice su zabili Tešija i Župić, pa su po prvi put poveli 14:12. No, do kraja prve četvrtine prednost je, doduše minimalna, na strani Jollyja (19:18).

U drugoj četvrtini razigrao se Jollyjev Amerikanac Ross, pa se prednost gostiju iz Krešimirova grada kretala od tri do pet koševa razlike. Ali novom serijom trica, ovog puta Župića i Anzulovića, Sinjani se vraćaju u potpuni egal. U dva navrata imali su i minimalno vodstvo, poslije koševa Rogića i Župića, ali razigrani Ross je postavio 40:38, rezultat na poluvremenu.

U prvom poluvremenu Jolly Jadranska banka Šibenik ostao je bez postignute trice, no, otvorilo se zato u nastavku. Krenulo je Luki Katuri koji je u razmaku od nekoliko minuta pogodio tri trice, jednu je dodao i Mrva i prednost je narasla na 56:49. I Gabrić se priključio seriji trica, za okruglih plus deset (61:51). Bilo je to definitivno najbolje razdoblje igre Jollyja, a do kraja četvrtine Alkar je uspio smanjiti na minus sedam (65:58).

Jolly tada ostaje bez Kature zbog pet prekršaja, a Ross je dugo vremena igrao s četiri osobne (što se itekako osjetilo, prvenstveno u obrani). I umjesto da riješe pitanje pobjednika, nekoliko brzih šuteva, par izgubljenih lopti i dolazi do preokreta. U manje od tri minute, serijom 8:0, Alkar dolazi do potpunog povratka u utakmicu (65:66).

Šibenčane je u tim trenucima solo prodorima držao Ross, ali nije mogao sam. Na drugoj strani, Bubalo i Ćurković donijeli su prednost od 69:73, a sve dileme oko pobjednika riješio je Anzulović s pet koševa u dva napada. Završilo je pobjedom Alkara 82:71.

hrsport.net, Ivana Jurica, FOTO: Martina Japundžić

Iz kategorije: Sport