Datum objave: 13. Lipanj 2013

Jeste li danas iskroristili priliku podržati osobe s intelektualnim teškoćama?

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani su se danas, u povodu Dana otvorenih vrata civilnih udruga, imali prilike još jednom upoznati s aktivnostima Centra za socijalnu inkluziju Šibensko - kninske županije cilj kojeg  je socijalno uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama. Djelatnici i korisnici usluga tog centra postavili su štand na Baldekinu na kojem su građani mogli dobiti sve potrebne informacije i promidžbene materijale.
„Danima otvorenih vrata želimo građanima, a posebno predstavnicima jedinica lokalne uprave, te poslodavcima, predstaviti rezultate aktivnosti koje provodimo u okviru projekata financiranih od strane EU-a „Socijalno uključivanje kroz zapošljavanje” te „Socijalno uključivanje i zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama“, kaže dr.sc. Marija Alfirev, direktorica tog centra koji  već godinama pokušava, uz ostalo, i senzibilizirati javnost za potrebe osoba s intelektualnim teškoćama te privoljeti lokalnu samoupravu i poslodavce da ih se uključio i u radni proces. To ide sporo, ali pomaka ima, a poslodavci koji su pružili šansu osobama s intelektualnim teškoćama su vrlo zadovoljni.

Jučer su se predstavili na Narodnom trgu u Zadru gdje su koordinatorice, asistentice i korisnice usluga „Inkluzije“ od 11 do 13 sati dijelile informativne materijale, a narednog tjedna sastat će se s predstavnicima Grada Zadra na kojemu ćemo predstaviti dosadašnje projekte i aktivnosti Inkluzije Šibenik.
 

Iz kategorije: Vijesti