Datum objave: 06. Listopad 2013

ZipLine, adrenalinska zabava u Prvić Luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga AktivNatura počastila je danas otok Prvić adrenalinskom poslasticom - ZipLine-om, spuštanjem niz uže od krova hotela Maestral preko trga Rodina. Udruga je prije adrenalinske akcije prezentirala svoj rad.  To je pustolovno ekološka udruga osnovana prije godinu i pol dana u Zagrebu, a danas ima 60-ak članova. Cilj udruge je promocija zdravog života u prirodi, motivacija mladih da što više borave na otvorenom, promocija manje poznatih i turistički neatraktivnih lokacija u Hrvatskoj te ekološka osviještenost.
„Bavimo se svim vrstama sportova i aktivnosti. Planinarenje, biciklizam, kajakarenje, speleologija, penjanje, jahanje… Kod nas nema natjecanja  i udruzi se mogu pridružiti baš svi, bez obzira na dob, kondiciju, mjesto stanovanja itd. ,“ ispričao je dopredsjednik udruge Igor Vrsek. „Nastojimo imati aktivnosti svaki vikend kako bi se ljudi koji kroz tjedan rade, barem za vikend posvetili boravku u prirodi. Aktivnosti organiziramo po cijeloj Hrvatskoj, a na članovima udruge je da sami odluče jesu li dorasli određenoj aktivnosti ili ne.“ Srećko Vukov,  predsjednik udruge kaže kako im je glavni cilj „promocija svih dobrobiti boravka u prirodi.“
Svoju udrugu prezentirali su danas u Prvić Luci u sklopu Kreativnih dana Fausta Vrančića, a na otok ih je pozvao vlasnik hotela Maestral Filip Horvat. Usprkos lošem vremenu koje ih je dočekalo ipak su organizirali i ZipLine u kojem su se mogli okušati svi koji su bili zainteresirani za ovakav oblik adrenalinske zabave.

Iz kategorije: Vijesti