Datum objave: 08. Studeni 2013

Šibenik dogodine bogatiji za još jedan vrtić

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi dječji vrtić na Jamnjaku trebao bi, prema riječima Nikice Penđera, zamjenika gradonačelnika, iduće godine otvoriti svoja vrata šibenskim mališanima. Danas je izvršena službena primopredaja objekta, između Damira Čogelje, direktora Šibenik gradnje d.o.o., kao donatora, i Željka Burića, gradonačelnika Grada Šibenika.

Nikica Penđer naglasio je kako Grad namjerava u idućoj godini urediti objekt u cijelosti i otvoriti vrata vrtića: „Predviđamo u objektu jednu jasličku skupinu, znači djecu do tri godine, ali i vrtićke skupine, što ćemo naravno uskladiti s potrebama, ali vodeći računa o standardima.“

Ugovorom o donaciji Šibenik gradnja d.o.o. obvezala se iznos od 380.000,00 kuna uložiti u čišćenje okoliša i objekta od otpada i urušenog materijala, sanaciju konstrukcije i proširenje objekta, sanaciju krovne konstrukcije i izradu pokrova s termoizolacijom, nabavu, dobavu i postavu vanjskih zatvora, izradu termofasade i izradu i postavu oluka.„Kompletno uređenje objekta, s uređenjem okoliša i unutarnjim uređenjem s opremanjem, iznosi 1.400.000,00 kuna. Ono što još treba osigurati su sredstva za strojarske radove, klimatizaciju, vodovod i odvodnju, unutarnje pregrade, pod, žbukanje i okoliš“, rekao je Damir Čogelja. Prema postojećem projektu, okoliš vrtića, jednim svojim dijelom, bio bi dostupan za igru i djeci iz naselja u blizini budućeg vrtića. 

„Ovim projektom omogućit ćemo mladim obiteljima, prije svega onima koje žive u novom naselju na Jamnjaku, bolji standard kroz brigu o njihovoj djeci u novom objektu i na lijepoj lokaciji. Istina jest da treba izdvojiti značajna sredstva za uređenje okoliša i unutarnje opremanje objekta, ali s projektom idemo.“, zaključio je gradonačelnik.

 

foto: šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti