Datum objave: 09. Studeni 2013

DVD Šibenik proslavilo 120.obljetnicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Šibenik obilježilo je 120. obljetnicu jučer u HNK Šibenik  gdje su članovima društva uručena vatrogasna odličja.

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika čestitao je šibenskim vatrogascima obljetnicu i zahvalio na predanom radu kroz tri stoljeća: „Hvala vam na svemu što ste radili i radite i nadalje za dobrobit građana i Grada, ali i uključivanjem u akcije i izvan granica Šibenika. Iskoristit ću ovu prigodu da vas sve zamolim za podršku u izgradnji novog vatrogasnog doma u Šibeniku, za čiju realizaciju očekujem i pomoć države. Ovaj Grad i ova Županija to zaslužuju, posebice kada se prisjetimo tragedije s Kornata u kojoj smo izgubili vrijedne članove Vatrogasne zajednice, među njima i našu mladost. Upravo u spomen na njih, ali i sve šibenske vatrogasce koji nisu više s nama, dužni smo ovaj projekt iznijeti do kraja“, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je u ime Grada Šibenika, primio i Spomen plaketu Društva, koju je, pored Grada Šibenika, dobilo i  DVD Mursko Središće,  PGD Spodnja Kungota, FF hinterbruhl, Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, Policijska uprava Šibensko-kninska, Šibensko-kninska županija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatska vatrogasna zajednica i msr Ante Ivas.

Svečanosti su prisustvovali i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske i Jadran Perinić, ravnatelj DUZS , te Ante Sanader, predsjednik HVZ-e.

DVD Šibenik osnovan 1893. godine, prva je i najstarija  vatrogasna organizacija u Gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

foto: šibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti