Datum objave: 15. Studeni 2013

NCP - Remontno brodogradilište najavljuje nove poslove i zapošljavanje novih radnika

Diana Ferić
Diana Ferić

NCP – Remontno brodogradilište Šibenik ovih će dana isporučiti posljednja dva od 20 katamarana za norveško tržište, a posredstvom Cronomara ugovorili su i izgradnju novih brodova. Nakon četiri godine krize to poduzeće se, tvrdi njegov vlasnik Goran Prgin, stabiliziralo je svoje poslovanje.

S poslovnim planovima upoznao je jučer šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burić i njegovog zamjenika mr. Danijela Miletu. „Namjeravamo širiti svoje poslovanje u području novogradnje radnih, putničkih i drugih komercijalnih brodova. Odgovorili smo na nove uvjete i zahtjeve tržišta te bismo vezano za nove narudžbe u 2014. godini mogli otvoriti nova radna mjesta za inženjere brodogradnje, zavarivače, brodomontere, cjevare, stolare i glodače (freziste).“ Ta tvrtka sada zapošljava 250 radnika.

Gradonačelnik je pozdravio činjenicu što je NCP danas stabilna tvrtka i što se šalju pozitivne poruke o budućnosti tog važnog šibenskog poslovnog subjekta. „Grad Šibenik želi jak NCP i u dijelu nautičkog turizma, a posebice u dijelu brodogradnje i cijele nautičke infrastrukture.“, kazao je gradonačelnik.

Na sastanku je bilo riječi i o Adriatic Boat Showu – projektu koji je nastao prije 5 godina, u vrijeme ekspanzije nautike, ali su se uvjeti poslovanja promijenili pa traže veću potporu Grada.

Iz kategorije: Vijesti