Datum objave: 15. Studeni 2013

NOVI VJETROVI:Privatni poslovni prostori u Gradu morat će se održavati!

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući „hodajućem“ kolegiju gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić uočio je i komunalne probleme poput zapuštenih privatnih poslovnih prostora i površina pa je odlučio reagirati u vezi s tim i zatražiti od vlasnika da ih održavaju. Smećem zatrpani i neodržavani prostor u zgradi na Šubićevcu nasuprot nogometnog igrališta za koji je od vlasnika zatražio da ga očisti i uredi samo je prvi u nizu takvih pokušaja. „Obilaskom prostora u prizemlju zgrade na Šubićevcu želim poručiti da ću zaviriti u svaki dio grada, jer mi je jednako važan i Šubićevac i Boraja i Dolac i Zlarin. Nemam namjeru sjediti u uredu i pozivati i prozivati ljude, već želim s mojim sugrađanima biti dio tima koji će zajednički rješavati naše zajedničke probleme.“, izjavio nam  je gradonačelnik.

Grad Šibenik ima puno takvih „crnih točaka“ koje su izvan nadležnosti Grada Šibenika jer su nečije vlasništvo, ali gradska vlast želi i njih dovesti u red jer utječu na cjelokupni izgled Šibenika i kulturu življenja u njemu. Sjetimo se samo koliko su dugo, zatrpani smećem, na Baldekinu stajali neiskorišteni državni prostori, a neki su još u takvom stanju.Gradonačelnik Burić ističe da ujedno želi i poslati poruku svima građanima Šibenika , da trebaju početi mijenjati odnos prema zajedničkim javnim površinama, ali i prema prostorima u privatnom vlasništvu koji su zrcalo grada i njegovih građana.

Inače HBOR koji je vlasnik zapuštenog prostora na Šubićevcu odmah je reagirao n gradonačelnikov zahtjev da ga očiste. U odgovoru stoji kako će zaposlenici te banke doći u Šibenik i organizirati da se prostor, prema zahtjevu gradonačelnika, očisti i ogradi.
Naime, HBOR je vlasnik tog prostora za koji upravitelju zgrade plaća uredno pričuvu u mjesečnom iznosu od 197,13 kuna, kao i osiguranje prostora od požara i nekih drugih opasnosti. Navode i kako su oglasili prodaju tog prostora veličine 85,71 četvornih metara za 300.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti