Datum objave: 10. Veljača 2014

Uzgajalište tuna nakratko ujedinilo sukobljene političke snage u Murteru

Nina Medić
Nina Medić

Protivljenje postavljanja uzgajališta za tune kod otoka Sita u murterskom arhipelagu namijenjeno tvrtki u kojoj je suvlasnik, kako neki kažu, general Ante Gotovina nakratko je ujedinilo načelnik Općine Murter – Kornati Ivana Božikov i suprotstavljenu opciju koja ima većinu u općini – SDP te nezavisne liste koje predstavljaju Mate Skračića i Viktor Banova.

Na jutrošnjoj izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno su kazali NE novim Izmjenama Županijskog prostornog plana koji predviđa uzgajalište tuna na toj lokaciji. Obrazložili su kako se posjednici na otocima Sit i Balabra i ostali mještani Murtera i Kornata ne žele na tom području uzgajalište tuna jer već imaju loše iskustvo s njima i smatraju da i na području Općine Murter – Kornati ima drugih prikladnijih lokacija, kako su na konferenciji za novinare u Šibeniku jutros obrazložili Mateja Bašić, predsjednica OV iz redova SD –a te Mate Skračić i Viktor Banov.

Oni su konferenciju za novinare sazvali zbog sukoba s načelnikom oko donošenja ciljanih izmjena Prostornog plana Općine. Općinsko vijeće je, većinom glasova, nedavno odbilo prihvatiti te izmjene smatrajući da ih je previše i da je to gotovo pa izrada novog prostornog plana te da se u mnogima pogoduje privatnim interesima. 

Potom su jedni i drugi održali u isto vrijeme i na istom mjestu javne tribine kako bi svoje stavove obrazložili građanima. Misle ipak da su n pravom putu da privole načelnika Božikova na suradnju i na uvažavanje njihovih stavova koji su, kažu, i stavovi većine Murterina. „ Kod donošenja općinskog proračuna pokazali smo dobru volji i dignuli ruku za njega pa sada očekujemo da će takvu volju prema našim zahtjevima pokazati i načelnik“, zaključili su vijećnici u OV Općine Murter – Kornati.

Iz kategorije: Vijesti