Datum objave: 23. Svibanj 2014

„Radovi na sustavu odvodnje na Murteru ugrožavaju turističku sezonu“

Nina Medić
Nina Medić

„Brojni mještani Murtera, obrtnici, poduzetnici i turistički radnici obraća mi se ovih dana zbog katastrofalnog komunalnog stanja u Općini koje vlada zbog predugog procesa izgradnje sustava odvodnje“, kazala je na današnjoj press konferenciji Mateja Bašić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Murter – Kornati i predsjednica OO SDP-a Murter – Kornati. 

Bašić napominje kako su stanovnici Murtera, kao i Općinsko vijeće pristali i podržavali ovaj projekt koji je značajan, ali kako se jednostavno previše odužio. „Radovi se izvode tako sporo, da je turistička sezona direktno ugrožena. To je posebno pogubno za Općinu Murter-Kornati koja praktički živi od turizma i već u predsezoni imamo veliki broj gostiju koji sada bježe zbog stanja na ulicama.“

Komunalni radovi izvode duž Kornatske ulice, Butine i Puta Gradine na Murteru što je, prema riječima predsjednice Općinskog vijeća, velika površina.

Krajnji rok za dovršetak radove je 15.lipnja, no Bašić smatra kako bi se trebao izvršiti pritisak na radnike u cilju ubrzanja procesa izvršenja radova. „Kao predsjednica vijeća ne mogu da se na zapitam zašto se prije nije mislilo o roku završetka radova da se ne ponovi stanje od prije dvije godine kaka je projekt izgradnje luke na Murteru bio dovršen u samoj sezoni. To je za turizam pogubno!“, napominje Bašić te dodaje kako je o ovome razgovarala s načelnikom općine Ivanom Božikovom koji je turističkim radnicima izašao u susret tako što će ih osloboditi komunalne naknade ako mogu dokazati da su njihovi prihodi smanjeni u usporedbi s istim razdobljem lani.

Iz kategorije: Vijesti