Datum objave: 05. Lipanj 2014

Šibenski SDP i gradonačelnik Burić složni: „Radovi na Banju već su trebali biti završeni“

Nina Medić
Nina Medić

„Za izvođača radova na plaži Banj angažirali smo šibensku tvrtku jer smo na taj  način htjeli dati poticaj i šansu domaćim snagama, međutim očito je da sadašnji izvođač nije dorastao zadatku“, kazao je na današnjoj sjednici Gradskoj vijeća Željko Burić, gradonačelnik Šibenika odgovarajući na pitanje Joška Šupe, SDP-ovog vijećnika koji je htio znati zašto se zbog kašnjenja sankcionira izvođač radova, a ne oni koji to toleriraju.

Šupe je istaknuo kako su radovi trebali biti gotovi do 31.ožujka, a nedovršavanje radova u tom roku koštalo je dodatnih 130 tisuća kuna. Burić je priznao da mu je krivo zbog postavljenog pitanja, ali kako ne želi raskinuti ugovor sa sadašnjim izvođačem, šibenskom tvrtkom RAN d.o.o . „Postoje dva načina da se to riješi. Možemo raskinuti ugovor, čime bi oporba sigurno bila sretna jer bi tada mogli reći da mi nismo završili ono što su oni započeli. Također, takav scenarij potpuno bi zakomplicirao i zaustavio sve procese na Banju, a mi želimo da projekt plaže Banj što prije bude gotov. Druga opcije je ona na koju smo mi pristali, a to je da budemo suradnici izvođačima i izađemo im u susret koliko god možemo kako bi se radovi što prije okončali“, kazao je Burić.

Podsjetimo, gradonačelnik Burić obišao je gradilište na gradskoj plaži Banj prije par dana te je izrazio nezadovoljstvo zatečenim stanjem i najavio kako će izvođači zbog kašnjenja radova plaćati penale. Od većih radova ostalo je još Colledani podnim premazom prekriti veći dio podova u objektu, koji se moraju sušiti 10 dana, što je i najdalji rok od preostalih radova.

Iz kategorije: Vijesti