Datum objave: 05. Lipanj 2014

Usprkos inzistiranju šibenskog SDP- a i HNS-a, zasada ništa od ukidanja naknade za odvodnju

Nina Medić
Nina Medić

Naknada od dvije kune po kubičnom metru koju građani Šibenika plaćaju za odvodnju, za sada se neće ukinuti, usprkos inzistiranju šibenskog SDP-a i HNS-a koji su za to da se građane rastereti plaćanja te naknade.

Prijedlog SDP-a i HNS-a da se rasprava o tome uvrsti na današnju sjednicu Gradskog vijeća, nije prošao.

Ante Županović, vijećnik SDP-a i bivši šibenski gradonačelnik, zatražio je na današnjoj sjednici da se pokaže izvješće o stanju posebnog računa na koji se uplaćuj sredstva za odvodnju. „Budući da je riječ o velikom prilivu sredstava, građani bi trebali upućeni o kolikom se iznosu radi i za što se točno troše ta sredstva.“

Županović i SDP-ovi vijećnici ističu kako više nema smisla da građani plaćaju dotičnu naknadu koja ide na poseban račun za financiranje razvoj odvodnje na zoni Podi i naseljima u jugoistočnom dijelu Šibenika jer su u međuvremenu su Hrvatske vode preuzele 90 posto financiranja cijelog projekta. Naknada za odvodnju uvedena je prije tri godine, s time da je od 1. travnja ove godine Vlada RH na razini države uvela plaćanje naknade za odvodnju u iznosu 1,50 kune.

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika kazao je kako generalno podržava prijedlog SDP-a, međutim kako se s tom odlukom treba pričekati jer se prvo trebaju razmotriti sve parametre.

Iz kategorije: Vijesti