Datum objave: 07. Lipanj 2014

Ministarstvo kulture: „Prvi smo podržali obnovu tvrđave sv. Mihovila, a nitko nas ne spominje!“

Nina Medić
Nina Medić

Ministarstvo kulture reagiralo je  priopćenjem za javnost tvrdeći danjihove zasluge u projektu obnove tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku nitko ne spominje zbog čega su se osjetili zakinuti. „Upravo je Ministarstvo kulture bilo je glavni pokretač izrade dokumentacije za obnovu, odnosno izradu izvedbenog projekta tvrđave Sv. Mihovil, kao nužan preduvjet za apliciranje na europske fondove, a čiju je izradu financiralo s 300 tisuća kuna“, stoji u priopćenju.

Tako su u priopćenju naveli kratak pregled potpora koji su, prema njima, bitno utjecali na ostvarenje mnogih bitnih projekata u Šibeniku.

„Od 2012. do danas niz projekata u Gradu Šibeniku Ministarstvo kulture podržalo je sa skoro 6 milijuna kuna. Upravo je za izradu dokumentacije za ostale tvrđave izdvojilo je 150 tisuća kuna. Za rekonstrukciju objekta za multimedijalni centa izdvojilo je iz investicijske potpore milijun kuna, za obnovu kina Odeon milijun i 100 tisuća kuna, za šibensku katedralu milijun i 200 tisuća kuna, a za uređenje i stalni postav Muzeja grada Šibenika od 2009. godine Ministarstvo kulture izdvojilo je 3,5 milijuna kuna“, navode u Ministarstvu.

„Niz je još institucija i udruga u gradu Šibeniku, pokretnih i nepokretnih spomenika kulture koji se obnavljaju i revitaliziraju upravo zahvaljujući potporama i zalaganju Ministarstva kulture RH“, zaključuju u priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti