Datum objave: 07. Lipanj 2014

Svi žele prisustvovati otvorenju obnovljene tvrđave, ali pozivnice su davno podijeljene!

Nina Medić
Nina Medić

Tema broj jedan jutros u Šibeniku su pozivnice za večerašnji spektakl otvaranja tvrđave sv.Mihovila koje nisu bile dostupne u slobodnoj prodaji već su sve podijeljene uzvanicima.  Upravo zbog toga traje pritisak na organizatore događanja, najviše na Gradsku upravu koja je odlučivala kome idu pozivnice.

Podijeljeno je ukupno 1066 pozivnica, ali očito je da puno veći broj ljudi želi prisustvovati svečanom otvaranju tvrđave.

Podsjetimo svečano otvaranje tvrđave počinje večeras od 21 sat, a značaju događaja svojim nastupima će pridonijeti afirmirani hrvatski glazbenici: Josipa Lisac, Nina Romić, instrumentalni bend Chui, sopranistice: Valentina Fijačko, Marija Kuhar Šoša i Helena Lucić Šego, operne pjevačice koje trenutno 'nose' repertoare nacionalnih kazališta. Most između prošlosti i budućnosti, klasike i moderniteta, lokalnog i globalnog imat će svog predstavnika u Maksimu Mrvici, čiji će nastup zvučno uređivati Derick Zieba, jedan od ponajboljih sistem inžinjera zvuka velikih svjetskih događanja.

Valja napomenuti kako će sutra, u nedjelju 8.lipnja za sve Šibenčane i ostale posjetitelje ulaz na revitaliziranu tvršavu biti slobodan. Nakon toga, individualna ulaznica naplaćivat će se 35 kuna, dok će lokalci moći napraviti godišnju kartu po cijeni od 50 kuna, s kojom će moći posjetiti tvrđavu neograničeni broj puta.

Iz kategorije: Vijesti