Datum objave: 09. Lipanj 2014

Stiglo ljeto: pripremite se za toplinski val do kraja tjedna, za vikend osvježenje

Nina Medić
Nina Medić

Prvi veći ovoljetni toplinski val široj regiji donio je temperature zraka iznad 30°C koje će ovaj tjedan iz dana u dan rasti, a najtopliji dan vjerojatno će biti četvrtak, piše Šibenik-meteo.

Uz visoke temperature prevladava pretežno vedro vrijeme uz slabe vjetrove "ljetnog režima", noću burin, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature će se kretati od jutarnjih 15 do 20°C, do maksimalnih dnevnih 27 do 34°C, s vrhuncem u četvrtak. Puhati će slab vjetar, noću burin, danju zapadnjak i jugozapadnjak.

Tradicionalno na našem području maksimalne temperature zraka bilježe se u kotlinama Zagore, a najugodnije je u obalnim i otočnim mjestima.

Temperature mora iako iz dana u dan su u laganom porastu još uvijek su za većinu "domaćih" ljudi prohladne i kreću se od 19 do 20°C.

Nestabilno vrijeme zadržava se zapadnije od nas gdje uz ciklonalnu aktivnost zbog sudara toplog i hladnog zraka ima i jakih grmljavinskih nestabilnosti, obilnije kiše i tuče.

Kako javlja Šibenik-meteo, i u većem dijelu narednog tjedna prevladavati će stabilno, vedro i vruće vrijeme na Šibenskom području. Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda očekuje se promjena sadašnje vremenske situacije i pritjecanje hladnijeg zraka koji će uz oborine vratiti temperature zraka u višegodišnji prosjeke za ovo doba godine.

Iz kategorije: Vijesti