Datum objave: 11. Lipanj 2014

Jadranska banka i Županija osigurali povoljne kredite - čekaju se samo poduzetnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrlo povoljnu novu  kreditnu liniju za poduzetnike u Šibensko - kninskoj županiji bez obzira na djelatnost kojom se bave osigurali su Jadranska banka i  Županja za što su danas Ivica Džapo, predsjednik uprave Jadranske banke i župan Goran Pauk potpisali ugovor. Za kreditiranje poduzetnika, bez obzira jesu li početnici ili već imaju uhodan posao osigurano je oko 25 milijuna kuna - županija je u svom proračunu  predvidjela 900 000 kuna, a Jadranska banka ulaže 25 puta toliko. Župan Pauk je pozvao i  čelnike jedinica lokalne samouprave da  se uključe i oni i subvencioniraju svojim poduzetnicima dio kamate na taj kredit.

 

Kamata iznosi 4, 9 posto i vrlo povoljna u odnosu na druge kredite na tržištu, kako je istaknuo Ivica Džapo. Najmanji iznos kredita je 30 000 kuna, najviši nije određen već će ovisiti o programu za koji se kredit traži i Banka će biti vrlo fleksibilna prema poduzetnicima. Jednako je  i s rokom otplate. Predviđeno je da to bude 8 godina, ali će moći biti i duži, ako to bude zahtijevao predloženi program. "U svakom slučaju bit ćemo krajnje liberalni  tako da smatram da će ova kreditna linija pokrenuti puno toga u Županiji. Mislim da će se u ovo moći uklopiti i mladi ljudi, a kreditna linija je uglavnom namijenjena manjim poduzetnicima i fizičkim osobama", istaknuo je Džapo.

 

Pobrinuli smo se zaista za sve i  samo  čekamo poduzetnike, zaključio je župan Pauk, a Drago Matić, ravnatelj JU Razvojna agencija  je istaknuo kako  sve ovisi samo o dobroj poduzetničkoj ideji.

 

Iz kategorije: Vijesti