Datum objave: 16. Srpanj 2014

Radovi na Urbanom centru počinju sljedeći tjedan, otvorenje u rujnu

Nina Medić
Nina Medić

Sljedeći tjedan  započinje obnova prostora u staroj gradskoj jezgri, u Ulici kralja Zvonimira 7, gdje će biti smješten Urbani centar koji će služiti kao radni prostor poduzetnicima početnicima s područja kreativnih industrija. Sve je dio međunarodnog projekta Jewel koji razvija inovativne pristupe revitalizaciji povijesnih jezgri, financiranog sredstvima Europske unije.

Izvođač radova na uređenju Urbanog centra izabran je putem javnog natječaja, a kriterij odabira bila je najpovoljnija ponuda. Vrijednost radova koje izvodi tvrtka Deltron d.o.o. iz Splita  iznosi 335.000 kuna.

U projekt uređenja Urbanog centra u Šibeniku uključilo se i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske podržavši ga sa 100.000 kuna, dok će ostatak novca osigurati Grad Šibenik. Izvođač radova unutarnjeg uređenja Urbanog centra obvezao se radove završiti trideset dana od dana potpisivanja ugovora.

„Otvorenje Urbanog centra planira se početkom rujna, kada će se održati i međunarodna konferencija  na kojoj će predstavnici gradova uključenih u ovaj projekt razmijeniti iskustva i znanja o rješavanju problema vezanih za upravljanje starim gradskim jezgrama kao i inovativne politike koje se odnose na poboljšanje života stanovnika u povijesnim jezgrama gradova“, kazao je Petar Mišura, voditelj projekta analize lokalnih potreba.

Prostor ima osamdeset kvadratnih metara gradskog prostora, a od jeseni će služiti kao mjesto za pružanje informacija o Šibeniku i njegovom zaleđu, te prikupljanje, formuliranje i promoviranje ideja i scenarija razvoja grada. Participativne radionice Urbanog centra omogućit će građanima aktivno sudjelovanje u značajnim gradskim temama.

 

Projekt JEWEL je međunarodni projekt  inovativnog pristupa revitalizacije povijesnih jezgri financiranog sredstvima Europske unije u okviru Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu (SEE). JEWEL (Joint Easily Wafted East Laboratory Model) sufinancira Europska unija u okviru programa Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu. Ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijona eura.

Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 227.739,00 €, od čega EU sufinancira 193.578,15€ (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju partneri iz Italije, Grčke, Albanije, Bugarske i Rumunjske.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3