Datum objave: 24. Travanj 2015

FOTO U dvije akcije šibenska policija zaplijenila arsenal oružja

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Znatnu količina oružja i eksplozivnih tvari pronašli su i oduzeli djelatnici Policijske uprave šibensko kninske u dvije akcije koje su proveli u Vodicama i Šibeniku u travnju. Zapljenili su 15 pušaka, tri pištolja, 44 ručne bombe, četiri tromblona, dvije minobacačke bombe, protupješačkih mina i preko pet tisuća komada streljiva. O tomu su javnost na konferenciji za novinare danas izvijestili Ivica Kostanića, načelnika Policijske uprave, Sandro Santini, zamjenik načelnika Policijske uprave Zdravko Sedlara, voditelj Službe kriminalističke policije.

„Temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanjima, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku 17. travnja u Vodicama, prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih prostorija i osobnog vozila, osumnjičeni je policijskim službenicima iz popratnih prostorija dragovoljno izručio tri puške, osam pripadajućih spremnika i 590 komada raznog streljiva, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na, za sada, točno neutvrđen način došao u posjed veće količine naoružanja, od čega je početkom prošle godine u dva navrata dvojici talijanskih državljana prodao jednu automatsku pušku, pištolj s prigušivačem i više spremnika sa streljivom. Tom prilikom od osumnjičenog je oduzeto i šest komada lovačkog oružja i 115 komada pripadajućeg streljiva koje je osumnjičeni legalno posjedovao“, kazao je Kostanić.

Dobili su i dojavu da i jedan 52 – godišnji posjeduje nedopušteno i izrađuje oružje i eksplozivna sredstva. Po nalogu Županijskog suda u Šibeniku 22. travnja pretražena je obiteljska kuća osumnjičenog. Pronađeno je i oduzeto šest pušaka, tri pištolja, 44 komada ručnih bombi, po četiri tromblonske trenutne mine i protupješadijske, prigušivač za automatsku pušku, preko 4 000 komada raznog streljiva, dva osnovna punjenja za minobacač i 20 komada raznih okvira za streljivo, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Pronađeno oružje je pohranjeno u skladište policije do uništenja, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU Šibensko-kninske.

Prema saznanjima Policije to oružje nije bilo namijenjeno ni za kakvu prodaju već su ga oni koji su ga nedopušteno posjedovali željeli imati za sebe.

Iz kategorije: Vijesti