Datum objave: 23. Listopad 2015

Franko Vidović: Pauk je obični manipulator i lažljivac koji prodaje maglu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Zbog izjava šibensko-kninskog župana Gorana Pauka o pripremi dokumentacije za izgradnju nove bolnice u Šibeniku danas se priopćenjem za javnost oglasio Franko Vidović, predsjednik GO SDP-a Šibenik. Župan je, kao što je poznato, doveo u pitanje opravdanost pokretanja postupka izrade idejnog rješenja nove bolnice uz obrazloženje kako dokumentacija već postoji. U svom priopćenju Vidović tvrdi da župan nema pojma o temi o kojoj govori.

"Kako ovih dana svjedočimo, župan Goran Pauk je jako razočaran činjenicom da je Opća bolnica Šibenik pokrenula postupak za izradu idejnog projekta nove bolnice, a zapravo župan može biti jedino razočaran u samog sebe. I ne samo razočaran. On mora shvatiti da je najobičniji manipulator i lažljivac koji uporno prodaje maglu svim građanima ove županije. S obzirom na to da je osvjedočeni neradnik i da ova županija za vrijeme njegove vlasti bilježi smo stagnaciju i propadanje, on napada one koji rade za dobrobit svih građana, a jako uzrujan zbog činjenice da mu se drma fotelja. Nerad, bahatost i arogancija se više ne daju prikrivati.

Koliko zapravo vremena treba da se napravi idejni projekt bolnice?

Župan kaže da je još 2007. godine izrađen opsežan i detaljan dokument pod nazivom, Programske smjernice i kapaciteti za dimenzioniranje nove bolnice u Šibeniku“. Od tog dokumenta do danas je prošlo osam godina, a idejnog projekta nema nigdje na vidiku. Jasno da istoimeni župan seli proračunsku stavku iz godine u godinu i kao navodno rezervira sredstva. Ne trebamo napominjati da je 2007. bila izborna godina u kojoj je Ćaća krenuo po svoj drugi mandat pustošenja Hrvatske.

Također i u 2011. godini napravljen je i Instalacijski program za novu bolnicu. Još jedna izborna godina, samo Ćaće više nije bilo. Danas nakon osam godina i dva predizborna trika župana idejni projekt nove bolnice i dalje ne postoji.

Bolnica je radi lošeg upravljanja završila u sanaciji i iako su tada i župan i gradonačelnik govorili kako šibenska bolnica ne može poslovati s viškom prihoda, to se ipak desilo i logično je da se dio tih prihoda iskoristi da se pripremi idejni projekt nove bolnice.

Županu očito jako smeta kad netko završava njegov posao, ali u svoja tri mandata pokazao je da živi izričito na tuđim projektima. Banj koji je bio zagađena plaža danas mu je glavna atrakcija. Tvrđava sv. Mihovila koja je bila kulturocid danas je glavni pokretač turizma.

A da je dobar i u predizbornim trikovima dovoljno govori činjenica da je idejni projekt nove bolnice više puta bilo njegovo obećanje, a da ne govorimo o brzoj cesti Šibenik-Drniš-Knin koju najavljuje već treći mandat ili uređenje obale u Docu koje su zajednički najavili župan i gradonačelnik pred zadnje lokalne izbore.

Projekt nove bolnice je vitalan i bitan projekt za Grad i Županiju te zaslužuje punu pažnju i potporu i Grada i Županije.
Građanima ove županije na znanje, kao što smo realizirali brzu cestu Dubrava-Podi, kao što smo napravili Banj, tvrđavu Sv. Mihovil, spomenik i spomenički kompleks našem velikanu Draženu Petroviću, postavili temelje za upravljanje šibenskim tvrđavama, pokazali da šibenska bolnica može raditi bez gubitaka i postati održiva i perspektivna ustanova, doveli Veteranski centar u Šibenik i po prvi put branitelje predstavili Europi koja ih je prepoznala, tako ćemo napraviti i novu bolnicu! Ma koliko Pauku i Paučićma bilo krivo i borili se protiv toga" stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik gradskog SDP-a.

 

Iz kategorije: Vijesti