Datum objave: 05. Studeni 2015

Prošlogodišnje "Martinje"obilježio vozač rekorder sa 2.61 promila alkohola u krvi, ove godine pojačana kontrola Policije

Šibenik News
Šibenik News

 

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ (11. studenoga) koji će se obilježavati tijekom razdoblja od 6. - 16. studenoga, a slijedom čega se i u cestovnom prometu na području i naše Policijske uprave očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

S obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima u dane vikenda prije i poslije „Martinja“.

Pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom „Martinja“ prošle godine na našem području kroz kontrolu 194 vozača, njih 36 zatečeno je da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, a tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.61 g/kg.

"Pozivamo Vas da putem svojih medija upoznate vozače o ovoj preventivnoj akciji i ujedno ih upozorite da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za proteklih deset mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 109 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulim osobama, 58 s ozlijeđenim osobama i 47 prometnih nesreća s materijalnom štetom" apeliraju iz PU Šibensko-kninske 

 

Iz kategorije: Vijesti