Datum objave: 08. Veljača 2016

Policiji ruke pune posla:jedan sam predao marihuanu, drugi krao usisavač, treći vozio pijan

Šibenik News
Šibenik News

Djelatnici Policijske postaje Šibenik priveli su kraju nekoliko kriminalističkih istraživanja i to onih nad 37-godišnjakom, 20-godišnjakom te 21-godišnjakom i to zbog droge, krađe i prometne nesreće.


Evo o kojim se slučajevima točno radi.  

 

- Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima je utvrđeno da je osumnjičeni 37 -godišnjak, 18. siječnja, u Šibeniku omogućavao trošenje droge 22-godišnjaku, a tijekom tog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao oko 155 grama bruto težine droge marihuana, koju je neovlašteno posjedovao radi daljnje prodaje - izvjestila je PU šibensko - kninska.

 

KRAĐA I POKUŠAJ KRAĐE


Osumnjičeni će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a lišo neće proći ni 20-godišnjak osumnjičen za dvije građe, od čega je jedna u pokušaju, a obje na štetu zagrebačke tvrtke. 


- Osumnjičeni je 18. i 31. siječnja u Šibeniku u trgovini oštećene tvrtke, u društvu sa, za sada nepoznatom osobom, pokušao otuđiti ruksak s alkoholnih pićima, a drugi put usisavač i aparat za kavu u čemu su u bili ometeni od strane zaštitara, koji im je otuđenu robu oduzeo i vratio u trgovinu - stoji u priopćenju. 

 

Dvadesetogodišnjak je zaradio kaznenu prijavu te je predan pritvorskom nadzorniku, dok drugogo osumnjičenika policija još traži te ga čeka kriminalističko istraživanje. 

 

U ALKOHOLNOM STANJU, BEZ KACIGE I NA TUĐEM MOTORU

 

- Dovršenim kriminalističkim istraživanje u Policijskoj postaji Šibenik 21-godišnjak je osumnjičen za oduzimanje tuđe pokretne stvari na štetu 27-godišnjaka.  Utvrđeno je da je osumnjičeni noćas, 7. veljače, u Šibeniku, oštećenom otuđio moped Piaggio, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je oko 4,45 sati u Ulici Velimira Škorpika skrivio prometnu kojom prilikom je pod utjecajem alkohola, upravljao otuđenim mopedom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, bez korištenja zaštitne kacige i bez osobne iskaznice, dok se i 21-godišnji putnik vozio bez zaštitne kacige, a kod sebe tom prilikom nije imamo osobnu iskaznicu - piše PU šibensko - kninska.

 

Protiv 21-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, dok je putniku na mopedu izdano izviješće o izvršenom prekršaju, zbog prekršaja iz ova dva Zakona. 

 

Iz kategorije: Vijesti