Sidebar Menu

Datum objave: 25. Veljača 2016

Dogradonačelnik Mileta najavljuje osnivanje šibenskog filmskog ureda

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradska vlast u Šibeniku ne odustaje od toga da Šibenik promovira kao atraktivnu destinaciju za snimanje filmova i serija iako se za sada neće upustiti u osnivanje posebnog filmskog ureda kakav imaju Istrani, Zadrani ili Splićani. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika koji sada vodi te poslove smatra da bi to za sada bilo preambiciozno:

 

"Teško da će to biti ured u klasičnom smislu ili javna ustanova, prije će to biti čovjek koji će imati znanja i koji je školovan je na fakultetu koji se tiču filmske industrije i koji će u bliskoj budućnosti pružati one usluge koje u ovom trenu pružam ja sa suradnicima" kazao je Mileta

 

Osnivanje šibenskog filmskog ureda inicirao je Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra koji je oduševljen Šibenik om s obzirom na bogatstvo njegove baštine koja je filmašima privlačna i zanimljva. Hribar smatra da osnivanje takvog ureda ne zahtijeva puno:

 

"Ja mislim da je taj ured zahtjeva 2-3 požrtvovna čovjeka koji će kao ja i Zagrebu s mojim suradnicima za neku smiješnu plaču u stvari proizvoditi veliku zaradu za zajednicu, ne misleći samo na novac nego za ukupnu dobrobit zajednici" kaže nam Hribar.

 

Grad Šibenik je i dalje u kontaktu s producentskom kućom Embassy Films, koja radi s HBO-om na snimanju Igre prijestolja pa Mileta najavljuje nove zajedničke projekte jer su jako zadovoljni s dosadašnjom suradnjom s Gradom i snimanjima u Šibeniku.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.