Datum objave: 17. Ožujak 2016

Danas se snima promet po šibenskim cestama u svrhu izrade master plana urbane mobilnosti grada

Šibenik News
Šibenik News

 

U Šibeniku danas započinje istraživanje prometa za izradu strateškog master plana održive urbane mobilnosti grada. Cilj je snimanje sadašnjeg stanja, te razvoj mjera za poboljšanje cijelog sustava javnog prijevoza u samom gradu kao I prema otocima, ističe VIOLETA BENKOVIĆ, iz zagrebačkog Promel projekta.

 

Ukupni troškovi ovog važnog projekta grada Šibenika iznose milijun kuna od čega je 80 posto pokrilo Ministarstvo prometa, pomorstva I infrastrukture iz Operativnog EU programa Promet. Prvi rezultati istraživanja bit će poznati krajem travnja, kaže BENKOVIĆ

 

Vozači nemojte se bojati ako Vas zaustavi policija jer je riječ o anketi. Naime, istraživanje će pored brojanja prometa na svim važnijim raskrižjima I prometnim pravcima obuhvatiti I anketiranje vozača. Policija je izvijestila da će sutra od 7 do 10, od 11 do 13 i od 14-15 sati zaustavljati vozače osobnih automobila, kombija, autobusa i teretnih vozila. Lokacije su kod Šibenskog mosta, ulica 113. šibenske brigade HV-a, čvor Dubrava, kod raskrižja za industrijsku zonu Podi, te kod Morinjskog mosta, smjer Primošten-Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti