Sidebar Menu

Datum objave: 24. Svi 2016

Kreće nov ciklus izložbeno - prodajnog projekta Krkin zeleni stol

Šibenik News
Šibenik News

Prvi Krkin zeleni stol ove godine održat će se na Lozovcu, glavnom ulazu u Nacionalni park „Krka“, u srijedu, 25. svibnja, u 10 sati u povodu Europskog dana Parkova.

 

Krkin zeleni stol projekt je izložbeno-prodajnog prigodnog karaktera namijenjen registriranim proizvođačima autohtonih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina na užem i širem području NP „Krka“ pokrenut 2015. kada je održano šest Krkinih zelenih stolova.

 

Opći cilj projekta je unaprjeđenje suradnje s lokalnim stanovništvom te promocija autohtonih proizvoda u Nacionalnom parku “Krka”, dok je specifični cilj projekta potpora lokalnom stanovništvu u proizvodnji i plasmanu svojih proizvoda. Izlagači su odabrani putem javnog poziva.

 

Od svibnja do kolovoza 2016. održat će se četiri Krkina zelena stola po sljedećem rasporedu:


1. 25. svibnja, srijeda; mjesto održavanja Lozovac (u povodu Europskog dana Parkova)
2. 11. srpnja, ponedjeljak, mjesto održavanja Lozovac (u povodu Svjetskog dana stanovništva)
3. 02. kolovoza, utorak, mjesto održavanja Stinice (u povodu Gospe od Anđela)
4. 19. kolovoza, petak, mjesto održavanja manastir Krka (u povodu Slave)

 

Obilježavanje Europskog dana Parkova 24.05. pokrenula je 1999. Europarc Federation. Ove godine Europski dan Parkova obilježava se pod sloganom A Taste of Nature! kako bi se naglasila važnost održivog razvoja i suradnje Parkova s lokalnim stanovništvom u zajedničkoj brizi za prirodu.

 

Dana 24. svibnja ove godine  u zaštićenim područjima u 22 europske države organizirano je 300 različitih aktivnosti u cilju predstavljanja najboljih lokalnih, ekoloških i tradicijskih proizvoda, manifestaciji kojoj se rado pridružila i JU „NP Krka“ pružajući lokalnom stanovništvu mogućnost izravnog predstavljanja i prodaje svojih proizvoda.

 

Istodobno, u okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te UNDP-ovog projekta PARCS, od 21. do 29. svibnja obilježava se prvi Tjedan parkova Hrvatske. Kroz tjedan dana hrvatski će parkovi brojnim zanimljivim događanjima za posjetitelje obilježiti i Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti 22. svibnja te Europski dan parkova 24. svibnja.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.