Datum objave: 14. Srpanj 2016

FOTO: Ni internet ne zna sve: Google maps preimenovao Zvonimirovu ulicu u Ulicu 113. brigade HV

Šibenik News
Šibenik News

'Ako se gleda, svašta se vidi', čuli smo jutros kad nam je Šibenčanin skrenuo pozornost kako na Google mapsu ne postoji Ulica kralja Zvonimira u Šibeniku već je ista preimenovana u Ulicu 113. šibenske brigade HV.

 

Zvonimirova ulica, inače, naziv je dijela gradske prometnice u samom centru Šibenika, dok se Ulica 113. šibenske brigade HV odnosi na ulicu u četvrti Šubićevac. Bilo je to pitanje greške Google mapsa ili preimenovanja ulice za koju šibenska javnost nije znala. Provjerili smo u gradskoj upravi i dobili odgovor. 

 

 

- Riječ je o Googleovoj greški. Koliko znam nije došlo do preimenovanja. Provjerit ćemo i, ako bude potrebe, urgirat ćemo da se to ispravi - kratko je kazao Hrvoje Poljičak, viši savjetnik za imovinsko - pravne poslove pri Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom. 

 

Čitatelj koji je primijetio da nešto ne 'štima' s nazivom gradskih ulica na Googleovoj karti prijavio je grešku uz napomenu da je glupo, ako zbog ničeg, onda zbog turista koji upravo Googleovu tehnologiju besplatnih digitalnih mrežnih karata, kako stoji na Wikipediji, koriste za planiranje puta kretanja po destinacijama u kojima se nalaze, za lakše snalaženje u prostoru...

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

Iz kategorije: Vijesti