Sidebar Menu

Datum objave: 22. Srpanj 2016

Od nedjelje do ponedjeljka regulacija prometa zbog ređenja šibenskog biskupa

Šibenik News
Šibenik News

U ponedjeljak, 25. srpnja, u katedrali sv. Jakova u Šibeniku bit će upriličen obred ređenja novog šibenskog biskupa Tomislava Rogića. Organizacija svečanosti na kojoj se očekuje preko 2000 vjernika obuhvatit će i postavljanje šatora na prostoru Trga Republike Hrvatske, gdje će vjernici putem video zida moći pratiti svečanu svetu euharistiju.


Zbog tehničkih potreba organizacije samog događanja bit će zatvoren promet šibenskom rivom od 18 sati u nedjelju, 24. srpnja,. do 18 sati na sam blagdan sv. Jakova, u ponedjeljak, 25. srpnja, te će vrijediti privremena regulacija pometa.

 

- Mole se i korisnici parkirnih površina na prostoru rive da uklone svoja vozila već od nedjelje ujutro radi što uspješnije organizacije svečanosti. Svečana euharistija i obred ređenja novog šibenskog biskupazapočet će u 10 sati i 30 minuta, a iz Šibenske biskupije apeliraju i na strpljivost svih naših sugrađana zbog očekivanih gužvi, budući će dio vjernika pristići autobusima na parkiralište u TEF-u, dok će dio biti smješten u prostoru Katoličke škole. Po završetku svete mise za vjernike će biti organiziran objed na parkirnoj površini ispred stare Peškarije - poručuju iz Grada Šibenika.

 

U ponedjeljak u jutarnjim satima neće biti mogući ni turistički obilasci katedrale sv. Jakova, te će za posjetitelje biti otvorena od 17,00 sati.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.