Datum objave: 06. Kolovoz 2016

Thompsonu MUP-ova prijava zbog kontroverznog usklika, nekima Kolinda kriva

Šibenik News
Šibenik News

Drugu godinu zaredom, pjevač Marko Perković Thompson dosadašnji koncert 'Pobjeda za heroje - Knin za vodotoranj' povodom obilježavanja vojno - redarstvene akcije 'Oluja' seli ih Čavoglava u Knin, mjesto središnje proslave obljetnice kako Oluje tako i Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja...

 

I ponovno, Thompson okuplja na desetke tisuća mladih i starih pred pozornicom s koje se ori 'Za dom spremni'. Ovog puta na kontroverzni usklik reagira policija o kojem izvještava i sam management pjevača. O svemu su obavijestili Thompsonove obožavatelje putem službene Facebook stranice. 

 

Obavijest o bliskom susretu djelatnika MUP-a i pjevača koji se dogodio 'iz nepoznatih razloga' prenosimo u cjelosti.

 

- Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI".


Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.


Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

 

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.


Je li policija svjesna što radi?


Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?


I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos? - 

 

 

'I ja sam vikala za njim!! Evo nek i meni dođu,svima nama kojima smo pjevali s Markom!! Hrvati ovo je izdaja,politicka igra nekoga kom smetamo!! Dobro pazite za koga glasate!!', 'Onome ko je donio taj zakon da se nesmije govorit ZA DOM SPREMNI zatvorila bi u najmanju sobicu i puštala Bojna Čavoglave od 0-24!Nebi vise niti jednu rečenicu znao izgovorit osim te', 'Prijava odma na Kolindu Grabar Kitarovic kao najodgovorniju osobu tih dana u Kninu da da izjavu da Za Dom Spremni NIJE zabranjeno.. u koliko neda takvu izjavu onda prijavu protiv Kolinde Grabar Kitarovic da je odgovorna za zlostavljanje Marka Thompsona jer je tamo bio na pozivu organizatora na kojem je Kolinda Grabar Kitarovic bila odgovorna osoba', samo su neki od komentara na policijsku prijavu. 

 

 

Izvor: Marko Perković Thompson Facebook

Iz kategorije: Vijesti