Datum objave: 12. Kolovoz 2016

FOTO: Dolac dobio prve naznake regulacije prometa

Šibenik News
Šibenik News

Rano jutros u šibenskom Docu na potezu od trgovine Djelo do prostorija veslačkog kluba Krka djelatnici zagrebačke tvrtke Signalizacija d.o.o., specijalizirane za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, započeli su s radovima  na obnovi prometne signalizacije.

 

Obnovljena je postojaća signalizacija, neka nova je postavljana, a prema viđenom, u buduće bi dio prometnice do mora trebao biti oslobođen parkiranih automobila koja će se sad parkirati isključivo na suprotnoj strani, uz stambene objekte u Docu. 

 

Riječ je o uspostavi nove regulacije parkinga, odnosno zone ograničenog parkiranja nakon čega će stanari tog dijela grada imati osigurani povlašteni parking, a ostalima će tvrtka Gradski parking d.o.o. osigurati parkiranja mjesta uz regularnu naplatu parkirališne karte. 

 

- Oni već imaju mogućnost kupnje povlaštene karte, a svi ostali moći će kupiti parkirališnu kartu. Vlasnici brodica morat će zatražiti dozvolu za ulazak, no to ne podrazumjeva parkiranje - objasnio je Županijskom radiju Šibenik  Ante Pražen, dipl. ing., viši savjetnika za promet u Upravom odjelu za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, podsjećajući da se promet Docem regulirao rampom prije desetak godina. 

 

- Ovo prvenstveno radimo za zaštitimo sebe koji tu živimo i svakodnevno se susrećemo s ovakim problemima - zaključio je Pražen. 

 

Jutrošnji radovi tek su prvi u nizu koraka do potpune regulacije prometa u tom dijelu gradu na kojem se često stvaraju čepovi do te mjere da ni pješaci nemaju kuda prolaziti, a posebno to vrijedi za period trajanja ljetnih mjeseci kad je promet dodatno opterećen vozilima turista. 

 

Grad Šibenik izdao je obavijest prema kojoj je od ukupno zatraženih 25 dozvola za prometovanje i parkiranje izdano ih 23, odnosno  dozvolu su dobili svi podnositelji zahtjeva koji su imali potpunu dokumentaciju.

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti