Datum objave: 19. Kolovoz 2016

Antifa Šibenik otvoreno HSP-u:To što netko staje u obranu fašista puno govori o njemu

Šibenik News
Šibenik News

Tomislav Čolak, prvi čovjek županijskog HSP-a imao je što reći na temu Antife Šibenik, odnosno aktivnog djelovanja njenih članova. Učinio je to putem otvorenog pisma adresiranog medijima, upućenog Policijskoj upravi šibensko - kninskoj.

 

Skrenuo je pozornost na pasivnost policijskih dužnosnika u otkrivanju počinitelja uništavanja ploče Mili Budaku, Vinku Nikoliću iako se oni, prema Čolaku, znaju i nalaze u redovima šibenskih antifašista. 

 

- Da, jumbo dobrodošlice u Bilicama smo napravili mi, za prešaranu ploču promidžbenom djelatniku Ustaške mladeži i ustaškom satniku Vinku Nikoliću ne znamo, al' nam nam je drago da imamo još istomišljenika za koje ni ne znamo. To što netko traži progon antifašista i staje u obranu fašista u sklopu svoje predizborne kampanje puno govori o njemu i njegovoj stranici. Vjerujemo da ni ne zna nit' ga briga za nedavnu devastaciju spomenika dalmatinskim partizanima (i šibenskim!) na Vrilu Zrmanje, za kukaste križeve na Šubićevcu, za ustaške pozdrave na spomeniku kod Srime, koje sve lijepo grafitima potpisuje njegova stranačka paravojska HOS. Pa mi pozivamo policiju neka njega privedu na obavijesni razgovor i neka pojasni dokad njegova stranačka vojska misli uništavati antifašističke spomenike - reakacija je šibenske Antife na pismo koje je zapravo predizborni alat jedne stranke. 

 

- Upućujemo vam ovo otvoreno pismo kao odgovorni građani kako bi vam pomogli da otkrijete počinitelje navedenih djela - piše Čolak u otvorenom pismo u čijem nastavku u ime ŽV HSP-a upućuje policijske djelatnike na novinara koji je dio vremena proveo s članovima Antife Šibenik kao izvor informacija o počiniteljima očito ne znajući da novinar prema Zakon o medijima  (5. Zaštita izvora informacija), a po Članku 30. novinar nije dužan otkriti izvor objavljenih informacija.

 

Ili zna i sve je ovo odličan način za dobivanje medijskog prostora dok odbrojavamo dane do novih parlamentarnih izbora 11. rujna.

 

S druge strane, Antifa Šibenik hvali Grad Šibenik zbog brzog čišćenja nedavno išaranog memorijalnog parka na Šubićevcu, odnosno spomenika Radi Končaru i njegovim drugovima jer da to nije učinio Grad, učinili bi antifašisti.

 

Ovako, imaju jednu lokaciju manje za čišćenje, ostaje im riva na Brodarici i, kako navode, mnoge druge lokacije koje moraju očistiti od kukastih križeva.

 

Piše: Snježana Klarić 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti