Datum objave: 24. Kolovoz 2016

Šibenčanka Maja Gnjidić V. iz Italije:Probudio nas je jak tresak, prijatelji iz Šibenika ne prestaju zvati

Diana Ferić
Diana Ferić

Snažan potres koji je jutros pogodio Italiju osjetio se i u regiji Marche, u mjestima Mogliano i Monte san Giusto gdje živi Šibenčanka Maja Gnjidić Verdecchia. Ta su mjesta udaljena više od 100 kilometara od epicentra potresa.

 

- I mi smo dobro osjetili taj strašan potres. To je trajalo dugo. Zemlja se tresla otkako smo se prenuli iz čvrstog sna i sišli s prvog kata u dvorište. Probudio nas je jak tresak, potrajalo je nekoliko minuta. Kad smo se digli imali smo što vidjeti. Pokućstvo je bilo razbacano. Na našoj kući koja je stara 200 godina napukli su zidovi. Nastala je šteta od nekoliko tisuća eura - ispričala je za Županijski radio Šibenik Maja Gnjidić.

 

Kazala je i kako joj od pet sati ujutro, otkako je objavljena vijest o potresu ne prestaje zvoniti telefon i ne prestaju joj stizati poruke, velikim djelom i od Šibenčana koji je poznaju.

 

- Moram priznati da sam posebno dirnuta tim pozivima. Nude mi i pomoć. Mnogi kažu da će doći, ako treba pomoći u uklanjanju posljedica potresa - istaknula je Maja.

 

Od nje smo doznali i da je među Talijanima, ali i turistima koji borave u regiji Marche, zavladala panika i da je, što je razumljivo u njih ušao strah jer se boje novih potresa.

 

-Možete zamisliti, jedna mlada djevojka je od straha umrla, a jedan mladić je u panici skočio kroz prozor i ubio se - ispričala je Maja.


Broj mrtvih u snažnom potresu magnitude 6,2 po Richteru koji je u srijedu pogodio srednju Italiju narastao je na 37, prenosi Corriere della Sera. Najteže je stradao grad Amatrice koji je sravnjen sa zemljom.  

 

 

Naslovna fotografija: Getty Image

Iz kategorije: Vijesti