Datum objave: 26. Kolovoz 2016

Policija ima dokaze da su nedavni požari podmetnuti, provjeravaju se alibiji i rade poligrafska testiranja

Šibenik News
Šibenik News

Policijska uprava šibensko - kninska ima dokaze da su požari koji su početkom tjedna planuli na području Brodarice, Žaborića i Jadrtovca - podmetnuti. 

 

 - I dalje kontinuirano poduzimamo mjere i radnje u cilju otkrivanja osoba, koje se temeljem utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza mogu osumnjičiti za namjerno izazivanje ovih požara, a o utvrđenom ćemo blagovremeno obavijestiti javnost - kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 

Požari po kojima ćemo, nažalost, pamtiti kolovoz 2016. godine, iako su na pojedinim područjima u pojedinim trenucima zaprijetili kućama, nisu izazvali ljudske žrtve niti veća materijalna oštećenja na objektima bilo koje vrste. Gorjele su guste borove šume, nisko raslinje, privatni posjedi poput neodržavanih maslinika, te područja uz ceste. Činjenica da tek što vatrogasci jedan požar saniraju, drugi već plamti kod pojedinaca izazivala je frustracije, a mnogi su već tada tvrdili kako je riječ o namjerno izazvanim požarima. 

 

Štoviše, ubrzo nakon prvog većeg požara krenule su priče je li policija privela potencijalne piromane i ukoliko jest o komu je riječ. 

 

- Policija intenzivno provodi policijske izvide na okolnosti požara na našem području, a posebice u posljednje vrijeme tijekom izvida za nekoliko osoba koje su na bilo koji način dovedena u vezu s izbijanjem požara - kazala je Kosor, dodajući da je bilo provjeravanja albija pojedinaca, provedena su proligrafska testiranja i neke druge policijske radnje.

 

- Međutim, do sada niti jedna osoba nije izravno dovedena u vezu s izbijanjem ovih požara, odnosno nitko, za sada, nije osumnjičen za izazivanje ovih požara - zaključuje glasnogovornica. 

 

Piše: Snježana Klarić

 

Iz kategorije: Vijesti