Datum objave: 27. Kolovoz 2016

Poruka gradskim ocima: Nemojte nas u zdrav mozak!

Šibenik News
Šibenik News

Čini se kako je dio godine koji zauzima kraj kolovoza, a početak rujna bolna točka Gradu Šibeniku, odnosno gradskim ocima koji upravo u to doba donose odluke protiv koji se Šibenčani itekako pobune.

 

Zadnja u nizu takvih odluka je zabrana boravka pasa u Perivoju Roberta Visianija. Znači, psi tu nisu dobrodošli ni u kojem smislu. Odluka je to koju je pozdravio tek mali broj Šibenčana, odluka je češće predmet, budimo iskreni, sprdnje s gradskom upravom kojoj se poruke ostavljaju i na društvenoj mreži.


Jednu takvu ostavila im je Valentina Beg koju prenosimo u cjelosti:

 

Poštovana Gradska upravo,


kao vlasnik psa, izrazito sam zainteresirana stranka i ovim putem bih zamolila za neke odgovore, te se nadam da ćete mi ih kao demokratska vlast i dati.


Zanima me suvislo obrazloženje odluke o zabrani psima na zelene površine i nedavne provedbe iste.


Čula sam da je problem pseći izmet, kojeg nesavjesni vlasnici pasa ne kupe za sobom. Odma da pitam mislite li:


a) da će psi prestati probavljati ako ne smiju kročiti na zelenu površinu;
b) da će takvi vlasnici naglo dobiti savjest i zapravo pokupiti taj izmet, sada potencijalno s kamenih i inih površina;
c) ili i jedno i drugo?
Pa svaka čast na logici ;)


Nazivamo se turističkom atrakcijom, Gradom koji se budi, a na kojem konkretnom temelju?


Infrastrukturalno nemamo kapaciteta za priljev turista na četiri kotača, a vidim ni na četiri noge. Očito smo stereotipna šupljoglava lipotica. Ususret obilježavanju jednog od najvridnijih događaja za povijest Šibenika - prvi osvijetljeni grad na svitu, mi gasimo svjetla zabranom psima na zelene površine. Dobro, zafrkavate li se vi to?

 

Legitiman ratio ove odluke može biti samo da je to zabavna vremeplovska manifestacija u sklopu nadolazećeg Srednjovjekovnog sajma. Ali ne, pardon, naši stari su za pse klesali i zdjelice za vodu u zidovima palača našeg bisera, i tamo još pisali nešto o ljubavi... ono amor di cani, znate.


Kao građanin s aktivnim pravom glasa zahtijevam sva prava koja su mi Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, a i Statutom Grada Šibenika zajamčena. Ma, ustvari, zdravom čovječnom logikom - nemojte nas u zdrav mozak! Uložite radije u posebne kante za pseći izmet i neka se to kontrolira, ionako i sada patrolirate u potrazi za govnima. Jedino šta bi se onda moralo zapravo uložiti malo truda i u rad, a ne samo u ubiranje para od kazni. Ili možda imate viziju stvaranja neke atrakcije Dogs out of Law..?!


Ajde se saberite malo i istinski probudite u sadašnjosti, okrenuti prema budućnosti, a ne ovakvom primivitizmu koji je i za umne standarde mračnog srednjeg vijeka lakrdija.


Srdačan pozdrav  

 

 

Naslovna fotografija: 

Iz kategorije: Vijesti