Datum objave: 31. Kolovoz 2016

HGK i iznajmljivači smještaja guraju prijedlog o odgodi početka školske godine, zbog produženja sezone

Šibenik News
Šibenik News

Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog turizma HGK, obrazložio je prijedlog svoje 'matične kuće' da se početak školske godine prolongira za tjedan dana. Iznajmljivači privatnog smještaja primili su prijedlog s odobrenjem jer je riječ o inicijativi koja bi im u rujnu 'podebljala' bankovne račune.

 

- Došli smo do zaključka da bi pomicanje ljetnih školskih praznika za tjedan dana bio višestruko koristan za roditelje s djecom koji bi si mogli priuštiti odmor na svom hrvatskom Jadranu u periodu kad su niže cijene, kad ima slobodnih kapaciteta osobito u obiteljskom smještaju. Generirao bi se veći turistički promet, potrošnja, ako hoćete, i prihodi u državni proračun - obrazložio je Pinezić.

 

Početak školske godine odgodio bi se za tjedan dana u rujnu zbog čega bi školska godina trajala tjedan dana duže u mjesecu lipnju. 

 

- To je tema koja zapravo izgleda veoma jednostavno, ali povlaći niz odluka, organizacijskih poslova, ali i razgovora i koncenzusa svih uključenih strana - priznao je predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja koji je poznat kao zagovornik obiteljskog smještaja kao jednog od najpropulzivnijih oblika mirko poduzetništva u Hrvatskoj. 

 

 

Došli smo do zaključka da bi pomicanje ljetnih školskih praznika za tjedan dana pa da škola traje tjedan dana duže u lipnju, a tjedan dana kasnije u rujnu, došli smo do zaključka da bi to bilo višestruko korisno za djecu s roditeljima koji bi se mogl iprišutit iodmor na svom hrvatskom jadranu uperiod kad s uniže cijene i sto tako smještanjnim ojbketima kad imaj uslobodni hkapacitteta osobito u obitljeskom smještaju , generirao bi se veći turistički promet, potrošnja ako hoćete i prihod u državni proračun.

 

Ukoliko se usvoji prijedlog HGK, školska godina sa sedmodnevnom odgodom u rujnu krenula bih tek 2018. godine, dok bi se tijekom 2017. godine radilo na uređenju svih preduvjeta da se odluka realizira u praksi. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti