Datum objave: 31. Kolovoz 2016

Tko tu koga: Grad najavio nastavak radova u Docu, Dolačani kao ni komunalci pojma nemaju

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik nastavlja s radovima na obnovi horizontalne signalizacije na području Doca i to na potezu od bivše Peškarije do prostorija veslačkog kluba Krka. Radovi počinju već sutra, 1. rujna, no stanovnici Doca o tome ništa ne znaju. Štoviše, nisu jedini koji o tome pojma nemaju.

 

Kako doznajemo, stanovnici Doca nazvali su Upravni odjel komunalne djelatnosti Grada Šibenika da provjere što će se sutra raditi na tom području te što im je činiti kao stanovnicima tog dijela grada, iz tog Upravnog odjela rečeno im je da oni o tome ništa ne znaju i ukoliko se radi o parkiranju da nazovu Gradski parking d.o.o.

 

- Mi nikakvu obavijest o radovima nismo dobili, a portale možemo i ne moramo čitati kao što možemo i ne moramo slušati radio postaje - kazao nam je stanovnik Doca (podaci poznati redakciji), dodajući:

 

- Komunalne redare ovdje uopće ne viđamo. Doduše, dođu oni u Dolac, ali u kafiće. Policajci dođu jer su dobili dozvolu da pišu kazne i da su pametni sad bi došli jer je Dolac pun automobila stranih registracija, ako već žele popuniti proračun.  Ovdje nitko ne radi ništa - poručuje. 

 

Upravo on dobio je potrebnu dozvolu od Grada Šibenika da može parkirati u Docu na za to označenim mjestima, međutim, ne samo da ne može računati da će ga njegovo parking mjesto uvijek čekati, nego je u međuvremenu dobio kaznu za krivo parkiranje. 

 

Osim gradske uprave i odgovornog Upravnog odjela koji očito imaju problema u komunikaciji s građanima u trenucima kada je to najpotrebnije, problem stvaraju i tamošnji iznajmljivači apartmana koje svoje smještajne kapacitete oglašavaju kao mjesta s pripadajućim parkingom oslobođenim od plaćanja. 

 

Radovi na obnovi horizontalne signalizacije trebali bi biti tek jedan segment uvođenja komunalnog reda u taj dio grada koji bi na taj način popravio kvalitetu života u Docu međutim izvjesno je kako Grad Šibenik ne ide u tom smjeru jer još uvijek se ne zna tko doli pije tko plaća. 

 

Inače, novi ciklus radova na obnovi horizontalne signalizacije počinje sutra, trajat će do petka, 2. rujna, a Grad Šibenik obavještava sve mještane Doca da izmjeste svoje automobile. Ukoliko to ne učine umjesto njih, a o trošku vlasnika automobila, učinit će to Gradski parking d.o.o., odnosno 'pauk'.

 

- Mole se građani da za vrijeme radova ne parkiraju svoja vozila i omoguće izvođenje radova, u suprotnom će vozila biti uklonjena “paukom”. Radovi koje izvodi Signalizacija d.o.o. Zagreb započeti su prije 15 dana, a ovim petkom bit će završena kompletna obnova horizontalne signalizacije koja definira prometni tok i sigurno odvijanje prometa. Na području zone Dolac provedbu i kontrolu regulacije prometa provodit će komunalno i prometno redarstvo Grada Šibenika te Policijska uprava Šibensko-kninska, dok će Gradski parking d.o.o. provoditi kontrolu ulaza i izlaza vozila u skladu s Odlukom Grada o kretanju unutar stare gradske jezgre - poručili su iz gradske uprave.

 

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti