Datum objave: 31. Kolovoz 2016

Na ovogodišnjem srednjovjekovnom Sajmu očekuje se deset posto više posjetitelja

Šibenik News
Šibenik News

Dvanaesti Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku održat će se od 2. do 4. rujna, što je, kako kažu organizatori, najranije ikad iako će napomenuti da je Sajam odlična prilika da se njime programski upotpuni zadnji mjesec u turističkoj sezoni i time produži sezona. 

 

I ove godine u programu Sajam sudjeluje oko 300 gostiju od toga broja 150 otpada na izlagače među kojima ima obrtnika, raznih rukotvoraca i OPG-ova, a neki od gostiju po prvi put stižu na šibenski srednjovjekovni Sajam. 

 

- Usudio bih se reći da je to broj koji varira, ali i to da smo ograničeni prostorom jer je odaziv izlagača velik i da imamo više prostora bilo bi više izlagača  - kazao je Nikica Penđer, dogradonačelnik Šibenika i predsjednik Povjerenstva za organizaciju Sajma, a s tom se tvrdnjom složio i Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik, jedan od organizatora Sajma koji je dodao kako se nada da će se narednih godina pronaći više mjesta za izlagače kako bi događanje srednjovjekovnih konotacija u tom smislu raslo. 

 

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku zajednički organiziraju, dakle, Grad Šibenik, Udruženje obrtnika, ali i Turistička zajednica grada Šibenika te Gradska straža koja je njegov svojevrsni zaštitni znak.  

 

Cijeli program Sajma od 2. do 4. rujna pogledajte klikom na poveznicu - SAJAM.

 

Ante Glavurtić iz Grada Šibenika zadužen za prijave sudionika na Sajam kaže kako ovogodišnje povećanje izlagača iznosi 16 posto te da očekuju deset posto više posjetitelja negoli lani kada je Sajam prema njihovim procjenama obišlo oko 20 tisuća posjetitelja.

 

Lijepa brojka za manifestaciju koja traje više od desetljeća, koja je, prema organizatorima izdržala najgore prve godine te postala jednim od onih događanja za koje i šira hrvatska javnost zna.

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti