Datum objave: 16. Rujan 2016

Četiri izvođača žele raditi sportsko - rekreacijski centar u Ražinama Donjim

Šibenik News
Šibenik News

Na javni natječaj za izvođača radova budućeg Sportsko-rekreacijskog centra Ražine Donje pristigle su četiri ponude raspona cijena od 2,36 do 2,83 milijuna kuna. Sve pristigle ponude se analiziraju i provjerava se popratna dokumentacija. S najpovoljnijim ponuditeljem, koji bude zadovoljavao sve uvjete natječaja, gradonačelnik Željko Burić potpisat će ugovor.

 


 - Nakon zamjene parketa i energetske obnove sportske dvorane Baldekin, sanacije krova, uređenja svlačionica i sanitarnih čvorova u sportskom centru Ljubica u Crnici i početka radova na vanjskim terenima Ljubice, postavljanja umjetne trave na pomoćnom igralištu nogometnog stadiona na Šubićevcu, završnice energetske obnove sportskog objekta Miminac u Varošu u sklopu kojeg se u potpunosti preuredio suteren i pomoćne prostorije sportske dvorane, došao je red i na izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama Donjim. Raskrčili smo gradski teren, napravili projektnu dokumentaciju, ishodovali građevinsku dozvolu, raspisali i zaključili javni natječaj, te ćemo među ove 4 ponude odabrati izvođača radova. Želja nam je s radovima krenuti do početka studenog - kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

 


Sportsko-rekreacijski centar Ražine Donje prostirat će se na 2175 m2 i sadržavat će otvorene sportske terene te prateći objekt. Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište dimenzija 28 x 15 m, odnosno 420 m2, te nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom dimenzija 25 x 15 x 5 m, odnosno 375 m2. U pratećem objektu su predviđene dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija sa tuševima, ukupne građevinske bruto površine 86 m2.

 


Svaka svlačionica je dimenzionirana za 20-ak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode putem solarnih kolektora koji su pozicionirani na krovu objekta. Između sportskih terena je predviđen prostor za sve popularniji street-workout. Ostatak površine je hortikulturno obrađen. Predviđena je i javna rasvjeta, te zasebni reflektori za sportske terene. Međusobna komunikacija između igrališta je popločana betonskom galanterijom.

 


Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.

 

 

Naslovna fotografija: Arhiva, hodajući kolegiji, 27.kolovoza '15.
 

Iz kategorije: Vijesti