Datum objave: 23. Rujan 2016

U Šibeniku predstavljen projekt Čista petica koja donosi nešto novo u nastavi

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Kurikulumi novih fakultativnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja za srednje škole predstavljeni su danas u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. Nazivi predmeta su 'Matematika u svakodnevnom životu', 'Meteorologija i klimatologija' i 'Farmacija i botanika', a izrađeni su u sklopu projekta 'Čista petica' prema ideji Srednje škole Novi Marof iz Novog Marofa. 

 

U izradi kurikuluma sudjelovala je Gimnazija Antuna Vrančića iz Šibenika te Srednja škola Zlatar iz Zadra, a u njegovoj izradi sudjelovale su radne skupine sastavljena od profesora iz partnerskih srednjih škola, stručnjaka za meteorologiju te profesora Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. 

 

Prezentacija kurikuluma novih predmeta održana je u Gradskoj vijećnici u Šibeniku na kojoj su nazočili predstavnici škola sudionica projekta, a program je uveličala klapa Gimnazijalke s izvedbom novoizabrane himne Grada Šibenika, 'Šibenska balada'.

 

- Od svih izvanrednih predmeta najviše mi se sviđa meteorologija. Radit ćemo istraživanja, meteorološke karte. Znat ćemo kakvo će biti vrijeme. To će biti zaista zanimljivo i volio bih da to bude u našoj školi. Što mogu naučiit uvijek je prihvatljivo - kazao je Jeronimo Bumbak, učenik trećeg razreda Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku.

 

Svi ovi predmeti trebali bi zaživjeti već iduće školske godine, a projekt je financirala Europska unija. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti